Wederopstanding van de broeklegging

693

Wederopstanding van de broeklegging

11-12-2013 - Artikelen

De broeklegging. Als je als vrouw zijnde er geen één in je kledingkast hebt liggen, dan hoor je er eigenlijk niet bij. 2013 is misschien wel hét jaar van de broeklegging, want er zijn veel uitgesproken modellen. Vandaag neem ik deze tweede huid onder de loep. Hierbij komen drie modellen aan bod. De grote vraag is natuurlijk: wat mannen vinden van die legging?  


De drie meest voorkomende leggings zijn die met opzetstukken, de zwart met wit gebaande legging en de variant met bloemmotief.

De legging met opzetstukken komt veelvuldig voor in het zwart en is vaak van echt leer of een synthetische variant. Meestal is de voorzijde van de benen bedekt met leer en is de achterzijde gemaakt van een elastische stof. De combinatie met andere kledingstukken is bij deze legging cruciaal. Je gaat namelijk gezien worden als de zelfverzekerde sportieve vrouw, of als het jonge gewillige meisje. Een tussenweg bestaat niet bij dit kledingstuk.

Broeklegging

Foto: Zara.nl

Het probleem van deze legging is dat het een ‘goedkope’ uitstraling kan hebben. Meiden rond de vijftien jaar die de legging combineren met felgekleurde stiletto pumps (of sneakers) en een jas tot net boven de billen, zijn in mijn ogen niet modieus maar een lustobject. Een vrouw die de legging draagt in combinatie met laarsjes en een langere stoffen jas tot over de billen, vind ik wel modieus.

Kijken naar de zwart/witte legging geeft mij het gevoel dat we te maken hebben met een overhyped kledingstuk. Tot een aantal maanden terug was deze legging erg populair vanwege de zwart met wit combinatie. Het grote aantal vrouwen dat deze legging droeg, heeft er aan bijgedragen dat het speciale karakter van deze gewaagde combinatie ten onder is gegaan. Dit betekent niet dat we de legging niet mooi vinden, maar echt origineel is het ondertussen niet meer.

Zwart witte legging

Foto: proud2me.nl

Dan de derde legging met het bloemmotief. Een vrolijke variant na al dat zwart. Met dit stukje stof zou je over kunnen komen als de vrouw die haar pyjamabroek nog aanheeft of als de stijlvolle vrouw die geen grijze muis wil zijn. Twee uitersten, die bepaalt worden door voornamelijk de combinatie met schoeisel. Als je als vrouw zijnde voor deze legging kiest, dan is het niet verstandig deze te combineren met Uggs. Tenzij je voorstander bent van de ‘out of bed’ look, natuurlijk. Een combinatie met enkellaarsjes of pumps oogt stijlvol. Let daarbij wel op dat je schoeisel uit één kleur bestaat, omdat het anders in combinatie met de al drukke legging ‘too much’ kan worden.

Legging met bloemmotief

Foto: litbimg3.rightinthebox.com

Tot slot: het belangrijkste is dat je iets draagt waar je jezelf goed in voelt, want een zelfverzekerde vrouw is nog altijd het mooist.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 11-12-2013