Wat betekent het als een man non-stop praat op WhatsApp?

6196

Wat betekent het als een man non-stop praat op WhatsApp?

15-03-2016 - Artikelen, Hij antwoordt

We kennen ze allemaal, de mannen die niet reageren op WhatsApp. Maar wat nou als die leuke gozer van uitgaan een paar weken terug, non-stop blijft kletsen op WhatsApp maar niet duidelijk aangeeft dat hij je leuk vindt? Wat betekent dat?


Lezersvraag: Wat betekent het als een man heel veel praat op WhatsApp?

Shakira (22)*: Een paar maanden terug heb ik op stap een jongen leren kennen. Laat ik hem Tom noemen. Tom en ik hebben die avond nummers uitgewisseld en sindsdien praten we elke dag met elkaar. In het begin liep het wat stroef, maar naar een paar dagen gingen we steeds maar meer en meer met elkaar praten. Hoewel ik het eerst niet voor mogelijk hield om een jongen leuk te gaan vinden via WhatsApp, ben ik bang dat ik dat toch wel ben gaan doen. Voor mij (als vrouw) betekent het nogal wat als ik zoveel met een jongen praat, maar is dat andersom ook zo?

Eigenlijk kun je een man de vraag ‘wat betekent het als een man zoveel praat op WhatsApp?’ niet stellen , want zelf weet hij eigenlijk ook niet zo goed waarom hij dit doet. Mocht je toch deze vraag aan een man willen stellen, dan moet je er niet vreemd van opkijken dat je als antwoord ‘gewoon’ krijgt. Gewoon, niks bijzonders of in de diepere achtergronden van de psyche van de man. Wij kunnen – als we dat willen – eindeloos lullen. Gewoon omdat het kan.

Natuurlijk zit er wel meer achter dan gewoon ‘gewoon’ en moet ik het nu niet platter gaan maken dan het in werkelijkheid is. Als een man non-stop met je appt, dan betekent het vrijwel altijd iets positiefs. Tenzij het je ex is die je de huid vol scheldt of een erg opdringerige jongen die twintig vraagtekens en berichtjes als ‘Waarom reageer je niet? Ik zie dat je het hebt gelezen’ stuurt.

Mannen kunnen eigenlijk maar met twee type vrouwen heel veel appen: de goede vriendin(nen) en de vrouw(en) waar zij op liefdes-/lustgebied aangetrokken tot zijn. Drie types als je moeders meerekent, maar dat valt meer onder het kopje ‘verplichting’. Elke vrouw die hier buiten valt hoeft dus geen goedlopend gesprek te verwachten.

Voor jezelf kun je meestal wel invullen in welke categorie je valt. Heb je de man in kwestie niet gebaard, dan valt het derde type al af. Zie jij hem als goede vriend? Grote kans dat dit dan wederzijds is. Of hij moet iets van je hebben en daarom doet hij zo aardig.

Tot zover klinkt het allemaal nog vrij logisch waarom hij zoveel met je praat. Toch? Misschien had je vraag moeten zijn: Hoe weet je wanneer een man je leuk vindt als hij heel veel met je praat op WhatsApp?

Stel: jullie praten constant met elkaar. ‘s Ochtends bij het ontwaken heb je van hem al een berichtje met daarin een goedemorgen. Het gespreksstof gaat steeds dieper: jullie vertellen elkaars geheimen, praten over vroeger en fantaseren over de toekomst. Hij zegt lieve dingen als ‘Als dit de Koude Oorlog was, dan hield ik je warm’ en nog veel meer van dat hopeloos, romantische geslijm.

Deze man stuurt je om de haverklap foto’s om te laten zien waar hij mee bezig is. Hij vertelt je stap voor stap wat hij overdag doet; wat hij gaat eten en welke films hij in de avond wil gaan kijken. Deze man wil alles van je weten: je favoriete muziek, hoe je ideale vakantie er uit ziet, wat je favoriete lentejurk is en waar je ‘s nachts over hebt gedroomd.

Deze man, lieve Shakira, vindt je leuk. Jij bent degene waar hij ‘s ochtends het eerst aan denkt, en de reden waarom hij ‘s avonds zijn telefoon niet weg kan leggen. Het is niet gewoon, maar het is liefde over de telefoon.

* Alle namen in dit verhaal zijn gefingeerd. Als de namen overeen komen met beroemde of niet-beroemde mensen, dan is dit puur toeval. 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 15-03-2016