Waarom willen mannen niet knuffelen na de seks?

4424

Waarom willen mannen niet knuffelen na de seks?

01-03-2016 - Artikelen, Hij antwoordt

Het hoogtepunt is net geweest, maar voor jou staat het volgende hoogtepunt al voor de deur: knuffelen! Maar daar denken wij mannen iets anders over. Hoe komt dat?!


Bij Zeihij.nl krijgen we soms vragen binnen van vrouwen die na jaren gissen toch echt een keer antwoord willen op hun prangende vraag. Heb je toevallig ook zo’n vraag? Mail ons op info@zeihij.nl en je krijgt natuurlijk antwoord op je levensvraag!

 Myrthe (22): Waarom willen mannen niet knuffelen na de seks?

Lieve Myrthe, bedankt voor je vraag. Laat ik voorop stellen dat mannen hierin sterk verschillen. Zelf knuffel ik graag na de seks. Maar ik ben dan ook een behoorlijk zachtgekookt ei. Ik val nog regelmatig in slaap met Jaap Aap, mijn stinkende knuffeldier met losgetrokken staart, uithangende ogen, haaruitval en een hart van goud.

Om te beginnen is het goed om er zeker van te zijn dat je vriendje de relatie net zo serieus neemt als jij. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij al je liefde en genegenheid in deze jongen stopt terwijl hij simpelweg zijn kwakje wil lossen. Als hij tijdens de seks schreeuwt: Oooh Lisa! Dan mag je je toch echt zorgen gaan maken. Andere aanwijzingen kunnen zijn dat hij na de seks een half uur gaat bellen met zijn vriendin of dat jij in zijn mobiel staat als sidechick 24. Geloof me Myrthe, sidechick 24 is geen koosnaampje.

Ik ga er vanuit dat het tussen jullie wel snor zit. Jij vraagt je af waarom hij na de seks niet nog even wil knuffelen. Hij houdt toch van je? Laten we hem voor het gemak Berend noemen, net zoals we jou voor het gemak de naam Myrthe hebben gegeven. Tijdens de seks zit Berend vol passie en lustgevoelens. Hij kan niet van je afblijven en schreeuwt je naam in je oor. Oooh Myrthe! (goed teken). Maar vrijwel direct na het klaarkomen stort hij als een zak Drenthse aardappelen naast je neer. Hij wil niet knuffelen. Hij wil slapen.

Tijd voor een stukje wetenschap. Volgens een groep Franse neurowetenschappers wordt bij mannen na het orgasme het denkgebied uitgeschakeld. Ja, ons denkgebied staat dus ook regelmatig aan. Daarnaast worden er een aantal hormonen aangemaakt: oxytocine, prolactine en vasopressine. Gooi dit alles in de blender en we worden ontspannen, verzadigd en moe.

Vrouwen daarentegen doen er na de seks wat langer over om ‘af te koelen’. Ze blijven nog wat langer hangen in de roes van de vrijpartij en houden hierdoor behoefte om aan de man te zitten. Verder komt er veel Oxytocine vrij. Dit hormoon wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het geeft een gevoel van vertrouwen in binding.

Lieve Myrthe, wees niet bang. Het ligt niet aan Berend. Berend is een goede jongen, met het hart op de juiste plaats. Hij houdt van je. De schuld ligt bij Moeder Natuur. De vuile teef. Als Berend na de seks niet wil knuffelen, maar direct in slaap valt, zie het dan maar als een complimentje. Je hebt hem weer een geweldige vrijpartij gegeven. Doe het licht uit en kruip maar lekker tegen hem aan. Hij is waarschijnlijk aan het dromen over jullie nachtelijke escapades.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 01-03-2016

  • Marieke

    Direct van de Quest kalender: “Waarom worden vrouwen na de seks avtief en mannen lui?”. Antwoord: “Dat vrouwen actief worden en mannen lui is eerder een urban myth dan waarheid. De voornaamste reden dat veel mensen slaperig worden van seks, is dat seks vaak ’s avonds in bed plaatsvindt. Dan wil je wel slapen. Het is dus niet zo dat er bepaalde hormonen vrijkomen waar je lui van wordt. De mythe wordt vaak door mannen in stand gehouden. Het is voor hen fijner om te zeggen dat het biologisch bepaald is dat ze lui worden dan te zeggen dat ze geen zin hebben in naspel.”