Hij antwoordt: Waarom vergeten mannen verjaardagen?

2188

Hij antwoordt: Waarom vergeten mannen verjaardagen?

25-11-2014 - Hij antwoordt

In de rubriek ‘Hij antwoordt’ worden vragen van vrouwen beantwoord. Heb jij ook een vraag? Stuur hem op naar info@zeihij.nl. Wie weet wordt jouw vraag uitgekozen en eerlijk beantwoord door de mannen van Zeihij. Vandaag de vraag: Waarom vergeten mannen verjaardagen?  Verjaardagen, de pispot en de G-spot: mannen zitten er altijd naast. Tenminste, zo vertelt een mop […]


waarom vergeten mannen verjaardagen?In de rubriek ‘Hij antwoordt’ worden vragen van vrouwen beantwoord. Heb jij ook een vraag? Stuur hem op naar info@zeihij.nl. Wie weet wordt jouw vraag uitgekozen en eerlijk beantwoord door de mannen van Zeihij.

Vandaag de vraag: Waarom vergeten mannen verjaardagen? 

Verjaardagen, de pispot en de G-spot: mannen zitten er altijd naast. Tenminste, zo vertelt een mop ons. Vandaag wil ik slechts de verjaardagen behandelen. Want waarom vergeten mannen dat eigenlijk altijd? Het verschil tussen mannen en vrouwen wordt wel heel zichtbaar als het aankomt op verjaardagen. Vrouwen zullen de verjaardagen van vriendinnen nooit vergeten, terwijl ik soms twee dagen te laat lachend vrienden opbel om ze nog te feliciteren. Ondanks dat er meldingen van verjaardagen op Facebook komen, vergeten wij mannen ze alsnog. Hoe zit dat nou?

Vrouwen weten nu eenmaal alles van elkaar en het gros van de vrouwen is altijd helemaal up-to-date van elkaar. “Oh kijk, Lisanne heeft net een nieuwe legging gekocht en haar hondje is vandaag 3 jaar, 2 maanden en 18 dagen oud”. Ook wordt alles uitgebreid besproken en tsja, dan kunnen de verjaardagen niet uitblijven natuurlijk. Bij mannen werkt dit heel anders. Om een goede vriendschap op te bouwen en te onderhouden hoeven we elkaar niet constant op de hoogte te houden. Als ik een goede vriend van me twee weken niet zie en vervolgens met hem afspreek, is er niets aan de hand.

Voor mannen zijn verjaardagen bijzaken. Het onthouden van verjaardagen is geen graadmeter voor het feit of het een hechte vriendschap is of niet. Ik weet alleen de verjaardagen van mijn gezinsleden en verder helemaal van niemand. Van mijn goede vrienden weet ik dat ze ergens in mei jarig zijn, maar verder dan dat gaat het ook niet. Voor de vrouwelijke populatie is dit heel anders. Ze zien een verjaardag als een enorm belangrijk aspect van de vriendschap en tevens een sociale ‘verplichting’. Stel dat je de verjaardag van een vriendin vergeet; het hek is van de dam. Je wordt gezien als een nonchalante vrouw en iemand die haar vriendschap met vriendinnen niet op waarde schat. Je moet maar eens een groep vriendinnen observeren als ze één vriendin feliciteren. Kijk maar hoe beschaafd en plichtsgetrouw dat verloopt.

Maar niet alleen van alle vriendinnen worden de verjaardagen onthouden, ook de buurvrouw en de bloemiste worden niet vergeten. Ondanks dat zulke personen waarschijnlijk geen grote plek innemen in hun leven worden ze zeker niet vergeten. Als je een kalender op een wc in een gezinswoning ziet hangen, is er een kans van 99% dat de dame hem heeft aangeschaft én ingevuld.

Ikzelf ben 24 november jarig, afgelopen maandag dus. Een paar mensen (het vrouwelijke deel) stuurden even een berichtje en een deel van de mensen waarmee ik regelmatig omga (mannelijke vrienden) waren het deels vergeten. Tuurlijk is het leuker als ze er op mijn verjaardag aan zouden denken, maar kan je het ze kwalijk nemen? Natuurlijk niet, het zijn mannen.

 

 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 25-11-2014