Waarom spelen mannen graag Fifa?

981

Waarom spelen mannen graag Fifa?

06-10-2014 - Hij antwoordt

In de rubriek ‘Hij antwoordt’ worden vragen van vrouwen beantwoord. Heb jij ook een vraag? Stuur hem op naar info@zeihij.nl. Wie weet wordt jouw vraag uitgekozen en eerlijk beantwoord door de mannen van Zeihij.


 

Foto: Jason Devaun

Foto: Jason Devaun

Het zou mij een boel inkt en moeite besparen als ik gewoon zou antwoorden met de wedervraag: wat niet? Maar aangezien dat kort door de bocht is en ik dik betaald wordt om voor deze website te schrijven, ga ik maar eens even heel diep in op jouw vraag. Met gefronste wenkbrauwen overigens, want ik vind het een beetje een malle vraag. Want ik vraag mij af waarom vrouwen willen weten waarom wij mannen ons een hele avond kunnen vermaken met wat bier en tweeëntwintig digitale spelers op onze tv. Wat vinden jullie er zo leuk aan om een bord quinoa op Instagram te zetten met zesduizend hashtags eronder als #healthygirl #powerfood en #ohwatbenikgoedbezigwantikeetgezondeniedereenmoethetzien.

Nou ja, ieder z’n hobby natuurlijk. Fifa dus, want daar gaan wij het nu over hebben. Onlangs is natuurlijk de nieuwste telg van de Fifafamilie op de markt gekomen, en die is uiteraard direct aangeschaft door minimaal half mannelijk Nederland. Die andere helft houdt waarschijnlijk niet van voetbal, of heeft wel een leven. Dat er een nieuw spel uitkomt is altijd ontzettend spannend, want de makers van het spel maken hem elk jaar een stukje realistischer. Dus het is elk jaar weer spannend om de kleine dingetjes op te merken die het prachtige voetbalspel nog mooier maken. Ik zal voorgaande tekst even vertalen voor de vrouwen: Het is een beetje als de cliffhanger van GTST, je zit de hele zomervakantie in spanning vanwege het vraagstuk of Ludo nou wel of niet met zijn Skoda van een Zweedse klif afdondert. Terwijl je heel goed weet dat GTST zonder Ludo hetzelfde is als Bonny St. Claire zonder alcohol, dat gaat niet gebeuren. Dus al weet je dat alles voor een groot deel na de zomer gewoon hetzelfde is gebleven, zijn er toch weer kleine, spannende plotwendingen. Nou, zo zitten wij dus ook met Fifa.

En waarom wij dat dan zo leuk vinden? Omdat wij mannen de kinderlijke neiging hebben ons te verplaatsen in het spel, alsof wij die spelers echt zijn. Dus stiekem staan wij tijdens het spelen ervan zelf ook op het veld, wij zijn dat goede team en wij maken die toffe omhalen die altijd snoeihard in de kruising gaan. Alhoewel, dat laatste durf ik nooit want ik vind op mijn rug landen wat eng. En hoe mooi is het dat je ons mannen alleen maar een krat bier en twee controllers hoeft te geven en dat wij dan de hele avond zoet zijn? Onlangs zat ik nog met een aantal teamgenoten van voetbal de hele nacht aan de Fifa. Het is dan prachtig om te zien hoe iedereen opeens tien jaar jonger wordt, elkaar wat uitdaagt en je de beste wilt zijn. Het is gewoon een ervaring, de jongens onder elkaar. Jullie doen aan high tea, wij aan Fifa, zoiets. Een laatste tip tot besluit: laat ons lekker met rust als wij Fifa aan het doen zijn. Kom niet met vragen als ‘wat is hier nou zo leuk aan?’ en het is al helemaal verboden om te vragen ‘mag ik het ook eens proberen?’ Want Fifa spelen met een vrouw is net als GTST kijken met een heteroseksuele man,  onbegonnen werk.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 06-10-2014