Waarom mammie ons favoriete vrouwmens blijft…

2235

Waarom mammie ons favoriete vrouwmens blijft…

10-05-2015 - Artikelen

Vandaag is het moederdag! De dag waarop alle door de maatschappij sociaal vaardig bevonden mensen hun moeder in het zonnetje zetten door haar vet te mesten met Belgische chocolade, en eventueel te vleien met een bosje bij het (tank)station gebietste rozen!


Screen Shot 2013-02-13 at 11.35.48 AM(1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iets waarvoor de allerliefste zoon/dochter op de terugweg door middel van een radiospotje een schuldgevoel van hier tot Zimbabwe krijgt, want door zijn/haar eigen mams te belonen voor al haar onvoorwaardelijke liefde, zou de oh zo goed opgevoede persoon in kwestie maar wel even mooi de loonslavernij van miljoenen Afrikaanse moeders sponsoren!

Nou moe, als mijn kinderen mij later als ‘mamma’ zouden beschouwen (iets wat voor zover ik weet gelukkig nog steeds onmogelijk is) zou ik blijer worden van een bosje verwelkte inspiratieloosheid dan een politiek correcte preek, waarna de derde wereld weer met hongersnoodtaferelen wordt opgezadeld en afhankelijk blijft van onze goodwill.

In het geval van zoonlief is er tot overmaat van ramp (voor zijn vriendinnetje welteverstaan) ook nog een aanzienlijke kans dat hij zijn moeder stiekem hoger in de pikorde heeft staan dan zijn geliefde. Een vierde van alle mannen beschouwt zijn moeder namelijk als zijn ultieme held, aldus het boek Heroic Leadership.

Enkele citaten van ‘grote mannen’ uit de geschiedenis onderbouwen deze stelling, zo beweert Lance Armstrong dat zijn moeder de grootste inspiratiebron voor hem is geweest. De Amerikaanse presidenten Jackson en Lincoln schreven zelfs al hun succes toe aan hun lieve moedertje!

Tja dames, het is wellicht ook geen wonder. Onze moeder is de eerste persoon die we leerden kennen, zonder haar zouden we nu niet ademhalen. Soms lijkt ze wel een robot die ons al ons hele leven achtervolgt, ogen en oren bezit die alles registreren, en een superaccuraat geheugen heeft over alles wat we uitgevreten en presteren. Dingen waar ze ons zowel snel voor vergeeft, als tot op de dag dat ze het loodje zal leggen trots op is.

Leg je er bij neer vrouw! Er bestaat waarschijnlijk geen enkele andere persoon op deze aardkloot die zo’n grote combinatie van tijd, geld en liefde voor ons overheeft. Toen ze ons verwekte (ik weet het, dat is iets waar ik je misschien het beste niet aan moet herinneren) besefte ze dat ze circa twee decennia bijna non-stop aan ons gezelschap vast zou zitten.

In tegenstelling tot de liefde, weet je bij het krijgen van een kind nooit wat voor vlees je in de kuip hebt en is het veel moeilijker (lees: gewoon immoreel) om het kind vervolgens te dumpen. Daarnaast is het alom bekend dat het verwekken van zo’n draak van een zoon haar van ‘baby tot baan’ ruim een ton gaat kosten. Daar had ze ook heel wat Prada-pumps, CandyCrush-credits, of exclusieve flessen Rosé voor kunnen kopen!

Snap je nu waarom we haar op een voetstuk plaatsen?! Je bent tenminste nog altijd vele malen knapper dan de vrouw die ons het leven gaf. Tenzij onze mams een MILF blijkt te zijn, je weet maar nooit wat voor wansmaak we hebben…

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 10-05-2015