Waarom laten mannen niets meer van zich horen na leuke dates?

10084

Waarom laten mannen niets meer van zich horen na leuke dates?

03-06-2015 - Artikelen, Hij antwoordt

Je hebt een aantal leuke dates gehad en plotseling laat de man in kwestie niet meer van zich horen. Hoe kan dat?! Zeihij.nl geeft antwoord!


Femke (22): “Ik heb meerdere dates gehad met een man en die waren stuk voor stuk leuk. Na de laatste date laat hij plotseling niks meer van zich horen. Waarom niet?”

Lieve Femke,

Behalve als je op de derde date al bent begonnen over de verloving, het huwelijk, de kinderen, de affaire, de scheiding, het hertrouwen en het sterven in elkaars armen, zal ik heel eerlijk zeggen dat de schuld vaak volledig bij de man in kwestie ligt.

De eerste paar dates zijn spannend, verfrissend en spontaan. Je leert elkaar beter kennen en je voelt beiden een klik. Je staat te popelen om je vriendinnen over hem te vertellen. Ook hij zal vol trots zijn vrienden inlichten over hoe leuk jij wel niet bent.

Hoe langer je date, hoe serieuzer het wordt. Jij bent zijn honingdropje en hij is jouw Poepiedoepie. De man vindt het oprecht heel fijn om bij je te zijn, maar hij ziet wel een bepaalde ontwikkeling. Zijn vrienden gaan nog elke week naar de club en hebben het over alle Soraya’s, Katja’s, Eva’s en Laura’s die ze de hoeken van hun feestpaleis laten zien. Terwijl hij ze net wilde vertellen over jullie shopmiddagje in Purmerend.

Alle gekheid op een stokje. Ook al zijn jullie nog lang niet zover, het spookt wel rond in zijn gedachten. Het is niet zozeer dat hij jou niet leuk vindt. Het is eerder het besef dat jullie naar een punt toewerken waarin jij het centrum van zijn universum zal zijn en hij daarbij afstand neemt van alle andere vrouwelijke aandacht. Dit hoort natuurlijk bij een serieuze relatie en dit mag je ook zeker van elkaar verwachten. Toch hebben veel mannen last van een ernstige, chronische vorm van bindingsangst. We willen jong zijn. We willen vrij zijn. We willen nog niet ‘wij’ zijn.

Er zijn natuurlijk andere verklaringen. Zo zou hij op jullie laatste date iets aan je ontdekt kunnen hebben dat hem toch niet echt aanstaat. Misschien vindt hij het wel helemaal niet zo tof dat je voorzitter van de Frans Duits fanclub bent of dat je op de VVD stemt. Misschien vond hij je al die tijd al niet écht leuk, maar vond hij het ook niet enorm vervelend om bij je te zijn en wist hij niet echt hoe hij jullie het beste kon afkappen. Wat ook zou kunnen is dat hij erachter is gekomen dat het meisje op wie hij al negen jaar smoorverliefd is eindelijk weer vrijgezel is.

Waarom hij dan niks van zich laat horen en niet even netjes met een uitspraak als: ‘Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij.’ of: ‘Ik verhuis dinsdag naar Zimbabwe dus ik kan je niet meer zien.’ komt, is denk ik puur een kwestie van gemakzucht. De waarheid is lelijk.

Lieve Femke. Treur niet te lang. Wees blij dat je niet nog meer dates aan deze kwal hebt besteed. Hij is je tijd niet waard, misschien zag hij dat zelf wel in. Er zijn genoeg leuke mannen die zich wel willen binden. Maar voordat je deze ontmoet, bel je vriendinnen en ga lekker de stad in. Je wilt toch jong zijn? Je wil toch vrij zijn? Je wil toch nog lang niet ‘wij’ zijn?

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 03-06-2015