Waarom hebben mannen spieren nodig?

1076

Waarom hebben mannen spieren nodig?

11-03-2015 - Artikelen

Vroeger was het handig wanneer je als man gespierd was, maar tegenwoordig hebben steeds meer mannen een zittend beroep. Wat heb je dan in hemelsnaam aan die spieren?


Margriet van der LindenIk ben vrij dun, ook mijn spiermassa valt tegen. Ik ben er eigelijk nooit echt mee bezig geweest. De kans dat ik armpje drukken zal verliezen van Margriet van der Linden is dus best groot. Voor mijn bijbaantje heb ik wel genoeg kracht en waarvoor zou ik anders kracht nodig hebben? Ik wil journalist worden, vechten in de kroeg doe ik nooit en andere machopraktijken laat ik ook aan mij voorbijgaan. Dus wat heb ik eigenlijk aan spiermassa?

Ik stel mezelf deze vraag, omdat ik steeds vaker kerels op sociale media tegenkom die hard aan het trainen zijn en dat showen op Facebook. Dag in dag uit in de sportschool zitten en soms nog wat anabolen erbij slikken. Nou, mij niet gezien. Vaak zijn het ook nog mensen die een zittend beroep willen later. Dan werk je jezelf kapot om je opgepompte spieren te kunnen showen tijdens het typen van een factuurtje…

Vrouwen, jullie dus, blijken het wel aantrekkelijk te vinden als een man grote spieren heeft. Dat heeft volgens biologen met de evolutie te maken: sterke mannen, hebben een grotere kans om te overleven. Dat is overigens niet altijd waar; slanke mannen kunnen weer beter tegen hongersnood bijvoorbeeld. Maar met het oog op het nageslacht kiezen vrouwen sterke mannen, om de overlevingskans te vergroten van hun kinderen. Ik vraag me altijd af: spelen dit soort factoren tegenwoordig echt nog? Maar blijkbaar is dat wel het geval.

Uit een vrij oud onderzoek – meer dan zeven jaar oud – blijkt dat gespierde mannen meer bedpartners hebben, dan ‘slappe’ mannen zoals ik. Aan de andere kant heb ik tot nu toe vooral vrouwenblogs gezien die beweren dat ze ‘normaal’ gespierde mannen mooier vinden. Al met al heb ik dus nog geen echt antwoord op mijn vraag gevonden. Ik zou nu als een gek kunnen gaan trainen, om misschien de kans op bedpartners te vergroten, maar ik kan nou niet echt zeggen dat dit mijn voornaamste levensdoel is.

Er is dus maar één goede reden voor mij om hard te werken voor een gespierd torso: dan kun je wél winnen van Margriet met armpje drukken.

Wat zeggen jullie? Gespierd of liever niet?

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 11-03-2015