Waarom gaan mannen vaker vreemd dan vrouwen?

1982

Waarom gaan mannen vaker vreemd dan vrouwen?

29-01-2016 - Hij antwoordt

Een vraag die vaak voorbij komt: waarom gaan mannen vaker vreemd dan vrouwen? Het antwoord is logisch en waarschijnlijk niet wat vrouwen willen horen. Lees en huiver.


Ter promotie van ons boek ‘van hem voor haar’ waren we te gast bij radio 538. Een chaotische rit bracht ons uiteindelijk live in de studio bij het programma: ‘de show zonder naam.’ Het leek de presentator leuk om vrouwelijke luisteraars de mogelijkheid te geven vragen in te zenden waar wij verlichtende antwoorden op konden geven.

Vragen als ‘Waarom eten mannen zo snel?’ en ‘vinden jullie mijn geile kutje mooi?’ kwamen binnen. Die laatste vraag vind ik overigens best raar, aangezien ik me door een karig smsje moeilijk een uitgekristaliseerde voorstelling van je geile kutje kan maken.

Ook ontvingen we de vraag: ‘Waarom gaan mannen vaker vreemd dan vrouwen’. Wes en ik keken elkaar even aan en schoten vervolgens in de lach. Mannen gaan helemaal niet vaker vreemd dan vrouwen. Vrouwen weten het simpelweg beter te verbergen. Mannen zijn zo doorzichtig als een gescheurde zeef.

Het is al duizendmaal op deze site belicht, dus het kan prima nog een keer; mannen zijn lompe zakken. Als een man vreemd gaat dan zal hij dat de volgende avond met zijn dronken kop vol schaamte, maar lichte trots en vunzige details over zijn vrienden uitspuwen. Een van deze vrienden heeft geheid een oogje op ‘het vriendinnetje’ en zal het geheim dus ook aan haar doorvertellen. Onder het mom van: ‘Ik geef om je en ik vind dat je dit moet weten.’ ergo: ‘Kies voor mij, ik zal je natuurlijk nooit bedriegen.’

Vrouwen daarentegen zijn sluwe, manipulatieve vossen. Dit maakt ze fascinerend, maar ook bloedlink. Als een vrouw vreemd gaat dan doet ze dit volgens een geraffineerd schema inclusief alibi en zonder ooggetuigen. Ze zorgt dat de man niks door heeft of uberhaupt kán hebben en zal met haar vriendinnen een verzegeld pact ter geheimhouding sluiten.

Maar Killian, waar baseer je dit alles dan op? Ik bedoel jij bent geen alwetende verteller en gaat me toch niet wijsmaken dat je in het vrouwelijk brein kan kijken? Je hebt ook geen enkele wetenschappelijke onderbouwi…- Uit onderzoek van Opera North blijkt dat vrouwen zelfs vaker vreemd gaan dan mannen. Van de vrouwen in een relatie gaat 40% vreemd, bij mannen ligt dit percentage op 30%.

Waarom we vreemdgaan daar zal in de toekomst misschien nog een column aan gewijd worden. Laten we voor nu concluderen dat het niet waar is dat mannen vaker een scheve schaats rijden dan vrouwen. Mannen zijn gewoon onbeholpen schreeuwlelijkerds, zo lek als de verdediging van RKC Waalwijk. We zijn best trouw, maar als we vreemdgaan is dat vaak gewoon omdat we haar geile kutje zo mooi vonden.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 29-01-2016