Waarom gaan mannen mee naar huis met afgelikte boterhammen?

1729

Waarom gaan mannen mee naar huis met afgelikte boterhammen?

11-02-2016 - Artikelen

Goedkope vrouwen, afgelikte boterhammen of, het kan nog vrouwonvriendelijker: ‘sletten’. Als je het bent is het niet iets om trots op te zijn, maar toch hebben ze een bepaalde aantrekkingskracht. Waarom?


Mannen hebben het maar makkelijk; scoren ze vrouwen in de kroeg dan zijn ze helden, scoren ze elke week vrouwen in de kroeg, dan zijn ze nog grotere helden. Bij vrouwen werkt het anders. Gaan ze met een random gast naar huis dan trekt iedereen een vies gezicht, gaan ze elke week met een ander naar huis dan zijn ze een slet.

Oké, elke week is misschien wat veel, maar vrouwen die veel mannen het hof maken, kunnen dus blijkbaar wel mannen vinden die afgelikte boterhammen lekker vinden. ‘How is’t mogelijk gek?!’, is de vraag die waarschijnlijk bij veel brave babes opkomt als die matige vrouwmensen weer prima knulletjes mee naar huis slepen.

Hier een theorie: als een vrouw iedereen aandacht geeft en al veel jongens voor de ogen van een man naar huis heeft genomen, dan ontspruit er een gedachte in het hoofd van mannen: waarom ik niet? Wij mannen zijn ook niet vies van een beetje ijdelheid en wij denken vaak sexyer te zijn dan de concurrentie. Als de boterham dan een wipneus kiest om mee naar huis te gaan, is dat verliezen. En wij willen niet verliezen.

Hier nog een theorie: Mannen zijn behoeftig en accepteren deze makkelijke oplossing. Oftewel, soms wint lust het van je verstand.

Maakt het een vrouw aantrekkelijker als ze de allure heeft van een Euroknaller? Nee, het maakt een vrouw niks aantrekkelijker. Mannen bedrijven liever de liefde met vrouwen die meer zelfrespect hebben en waarvan je zeker weet dat je vrienden niet al eerder met haar hebben gevoosd. Vrouwen waar je trots op bent als je er de volgende ochtend naast wakker wordt.

Tot slot een overpeinzing, waar iedereen het toch wel mee eens is en die nergens op gebaseerd is:

Elke week scoren is een kortetermijngedachte waar je waarschijnlijk doodongelukkig van zal worden. 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 11-02-2016