Waarom Dave Grohl de perfecte man is

1159

Waarom Dave Grohl de perfecte man is

17-06-2015 - Artikelen

Een van de grootste helden van deze tijd, ongetwijfeld: Dave Grohl, frontman van rockband Foo Fighters. Afgelopen vrijdag brak hij tijdens een show in Zweden zijn been na een val van het podium. Al rennend struikelde hij over een kabel en maakte een snoekduik van het podium af. Zijn rode houthakkersblousje achter hem aan wapperend. […]


Een van de grootste helden van deze tijd, ongetwijfeld: Dave Grohl, frontman van rockband Foo Fighters. Afgelopen vrijdag brak hij tijdens een show in Zweden zijn been na een val van het podium. Al rennend struikelde hij over een kabel en maakte een snoekduik van het podium af. Zijn rode houthakkersblousje achter hem aan wapperend. ‘I think I broke my leg’, zei hij op ironische toon. Maar hij krabbelde op. En na een korte behandeling rockte hij gewoon vanuit een stoel weer verder. Maar hij moest het optreden op Pinkpop, twee dagen later, helaas afzeggen. Een teleurstelling voor velen, maar Dave Grohl blijft een baas X100. En daarom geven wij vijf redenen waarom Dave de perfecte man is. En voor de leken een eerste kennismaking.

1.  Dave (en zijn band) maken goede muziek.

Goh, een inkoppertje. Hebben we dat meteen gehad. Want Dave schrijft nou eenmaal heerlijke nummers. Dat soort muziek waar je je trommelvliezen mee wilt pijnigen. Dat soort muziek waarvoor je je niet schaamt als je op het station meeblèrt met zijn krijsende stem. Meer dan eens vals als een kraai, maar o zo lekker.

2. Dave is alles behalve rock ’n roll.

Nee, je kan alles zeggen over Dave wat je wilt, maar een klassieke rock ’n roller is het niet. Hij gebruikt geen drugs, geen overmatig alcoholgebruik, en heeft geen sterallures. Een beroemd verhaal luidt dat Grohl na optredens vaak een fles whiskey pakt en langs de kamers gaat om te kijken wie de tofste collega’s zijn om de fles mee te delen. Waarschijnlijk heeft hij uit zijn Nirvana-tijdperk geleerd hoe hij het vooral niet aan moet pakken, gezien de beroemde aftakeling van zijn beste vriend Kurt Cobain. Daarnaast staat Grohl bekend om zijn grote steun aan liefdadigheidsorganisaties. Dan is het lastig om hem níet sympathiek te vinden.
DaveGrohl03PA070111

 

 

 

 

3. Dave is de perfecte vader

Foo’s een-na-laatste studioalbum, Wasting Light, was geheel opgenomen in de garage van Dave. Op beelden uit een documentaire is te zien hoe hij samen met zijn bandleden oefent in een ruimte waar de verfpotten en schroevendraaiers in een hoekje liggen. Terwijl Dave diep geconcentreerd een riff oefent, komt zijn dochtertje van een jaar of vijf binnenlopen. Ze tikt hem op zijn schouders en zegt hem dat hij beloofd had om te gaan zwemmen. En de legende zegt dat ie dat ook daadwerkelijk enkele minuten later heeft gedaan. Nogmaals: held X100.

4. Dave kan soms heel saai zijn (en dat zelf met zelfspot toegeven).

Opgevoed door een lerares en politiek adviseur heeft Dave een hele brave jeugd gehad. Over zijn eerste ervaringen met muziek, en de eerste keer terugluisteren van zijn eigen stem, vertelt hij graag op festivals. Met een leesbril op die rechtstreeks van de Hema lijkt te komen. Dan heeft hij vaak een ernstige, serieuze toon. Maar op het juiste moment weet hij de spanning met zijn humor te breken.
South By Southwest Music Festival - Day 3

 

 

 

 

 

5. Dave is knap.

Als je hem niet kent zal je ‘m waarschijnlijk drie keer niks vinden, maar wie fan is van Foo Fighters zal het ongetwijfeld met mij eens zijn dat Dave Grohl er goed uit ziet. Dat was lang niet altijd zo, getuige zijn Nirvana-tijd. Maar nu passen zijn zwarte halflange haren, eeuwige flanellen blousjes en getrimde baard gewoon perfect bij het beeld van een de coolest dude in music, zoals hij eens is genoemd. En ik kan niks anders dan me daarbij aan te sluiten.

Voor wie nog niet overtuigd is, check dit: http://www.buzzfeed.com/ryanhatesthis/26-things-that-scientifically-prove-that-dave-grohl-is-the-c#.vlwxrmnEOy

En: keep on rockin’, zoals Dave zou zeggen.

 

 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 17-06-2015