Waarom antwoorden mannen niet direct op Whatsapp?

7307

Waarom antwoorden mannen niet direct op Whatsapp?

23-03-2014 - Hij antwoordt

In de rubriek Hij antwoordt worden vragen van vrouwen aan mannen beantwoord. Stuur je vraag naar info@zeihij.nl  en wie weet zullen de mannen van Zeihij.nl hem eerlijk voor beantwoorden.


Telefoon

Foto: Marco Hamersma

Janis (20): Waarom antwoorden mannen niet altijd direct op Whatsapp?

Een goede vraag van Janis, maar wel lastig om unaniem te beantwoorden. Na een rondvraag bij de mannen van Zeihij blijkt dat de meningen verschillen. Er was bijvoorbeeld ook een aantal mannen die zei dat ze wel altijd direct antwoorden, maar we gaan nu dus even uit van de mannen die vaak niet direct antwoorden.

Laat ik eerst beginnen over Whatsapp. Ooit zat iedereen, of in ieder geval de meesten van jullie, op MSN. Je kwam online en binnen de kortste keren begon iedereen tegen je te praten, althans dat hoop ik voor je. Whatsapp is eigenlijk hetzelfde als MSN, maar er is één probleem: Whatsapp staat op je mobiel en je mobiel heb je tegenwoordig altijd bij je. Op Whatsapp ben je dus eigenlijk altijd ‘online’. In ieder geval ben je altijd bereikbaar. Vrouwen verwachten ook vaak dat je altijd bereikbaar bent.

Maar laat ik het concreet maken. Ik zit op mijn fiets onderweg naar de kroeg. Op de fiets kan ik nog wel twee dingen tegelijk, maar eenmaal aangekomen in de kroeg stop ik mijn telefoon in mijn broekzak om mijn vrienden te begroeten. Terwijl jij nog volop berichtjes stuurt, ben ik mijn telefoon allang vergeten. Ik ben dus jou niet vergeten, maar denk even niet aan dat irritante apparaat dat in mijn broekzak zit te trillen. Binnen de kortste keren zit ik met een biertje in mijn hand hoogstwaarschijnlijk niet met jou, maar over jou te praten. Aan het eind van de avond kijk ik halfdronken op mijn telefoon. ‘Oja.. ik was nog in gesprek.’

Het probleem ligt dus vaak bij het multitasken. Praten in het echte leven en terugtypen op Whatsapp is vaak te veel gevraagd. Daarnaast is het ook de vraag of wij mannen het echt wel wíllen. Als wij bij jullie zijn dan krijgen jullie alle aandacht, maar zijn wij ergens anders dan verdient diegene de aandacht. Een keer wat later antwoorden is dan in onze ogen geen ramp, terwijl jullie al die tijd zitten te wachten op antwoord. Als jullie dan uiteindelijk boze berichtjes beginnen te sturen zijn wij ons oprecht van geen kwaad bewust zijn.

Conclusie van het verhaal? Wij mannen zijn niet perfect. Sorry daarvoor!

Check ook onze aflevering van ZEIHIJ TV over dit onderwerp!

 

 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 23-03-2014