Zijn vrouwen gieriger?

911

Zijn vrouwen gieriger?

23-01-2015 - Artikelen

Of vrouwen gieriger zijn dan mannen? Steven heeft er een aantal zinnige dingen over te zeggen.


Zijn vrouwen gieriger dan mannen? Dit vroeg ik mezelf laatst af toen ik aan het werk was. Ik werk bij een supermarkt achter de kassa en als ik aan het werk ben ik zie dus de hele dag door mensen afrekenen. Het merendeel van de klanten aan mijn kassa is een vrouw. Dat is logisch, gezien het feit dat de boodschappen meestal gedaan worden door de vrouwen, omdat mannen niks begrijpen van de supermarkt. Van de route door de supermarkt tot de plaats van de producten: één groot raadsel.

Wat mij altijd meteen opvalt is het volgende. Vrouwen kijken bij de kassa voortdurend mee op het schermpje naast de kassa, waar de gescande producten op verschijnen. Waar de mannen fluitend om zich heen kijken en mij vertellen over het boodschappenlijstje dat ze hebben meegekregen van vrouwlief, eist het schermpje alle aandacht van de vrouw op. Met de opperste concentratie wordt in de gaten gehouden of ik niet per ongeluk een product dubbel scan. Het verschil is ook goed te zien als een echtpaar samen gaat afrekenen. Ondanks dat de man vaak betaalt, is het de vrouw die de kortingskaart bij zich heeft, het schermpje in de gaten houdt en mij vraagt of er deze week twee rode paprika’s voor de prijs van één zijn. En dit zijn allemaal nog relatief gematigde voorbeelden.

Maar we zien dit verschijnsel natuurlijk niet alleen in de supermarkt. Stel je even voor, een groep mannen gaat een biertje drinken. Wij mannen denken pas later na over betaling. Dus eerst bestellen we bier, en het afrekenen vind in een later stadium plaats. Ik moet natuurlijk wel weten of ik genoeg geld bij me heb, maar de latere betaling zien we dan wel weer. Het kan zomaar zijn dat we allemaal geld van elkaar moeten lenen, maar who cares? Dat geld zien we wel een keer terug. Nou, zo werkt het dus écht niet bij vrouwen. Als die met z’n allen ijskoffie gaan drinken bij de Hema en het is tijd om af te rekenen zie je ze per persoon met een zekere glimlach naar hun portemonnee grijpen en triomfantelijk €2,50 tevoorschijn halen. Ze hebben dit misschien niet eens van tevoren besproken, maar de kosten zijn al verdeeld. Misschien is dit een ongeschreven regel onder vrouwen?

Ik denk in ieder geval dat vrouwen niet altijd gieriger zijn, maar ze willen vaak ook gewoon bewust met hun geld omgaan. Dat houdt in: geen geld hoeven lenen, niet onnodig teveel betalen en verantwoord met geld omgaan. Maar lieve vrouwen aan mijn kassa, kunnen jullie volgende keer gezellig kletsen met mij over het verschrikkelijke kutweer buiten in plaats van zo gefocust te zijn op dat schermpje?

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 23-01-2015