Vrouwen die mij hoofdpijn geven

1869

Vrouwen die mij hoofdpijn geven

25-02-2015 - Artikelen

Gezocht: vrouwen die het volgende fenomeen uit kunnen leggen.


 

Veel dingen van vrouwen begrijp ik niet. Waarom staan ze zo lang voor de spiegel? Waarom pakken ze bij het winkelen kledingstukken waarvan ze bij voorbaat al weten dat ze het niet gaan kopen? Waarom roddelen vrouwen zoveel? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Veel van deze vragen laat ik voor wat het is. Veel van deze vrouwelijke trekjes en gewoontes heb ik geaccepteerd, ook omdat ik niet vaak met al die vragen te maken heb. Met een vrouw op stap gaan alleen om te winkelen heb ik een paar jaar geleden afgeleerd. Ik ging toen met een vriend en 2 dames naar de film. Voordat de film begon gingen we voor een collectieve schranspartij even langs de McDonalds. Dat liep uit op een anderhalf uur durende shopsessie langs alle nieuwe collecties bij tal van verschillende winkels in de binnenstad. Het duurde en het duurde en sindsdien heb ik besloten niet meer met vrouwen op stap te gaan als ze hoofdzakelijk nieuwe kleren willen kopen.

Maargoed, back to the story. Sommige vrouwen hebben er dus een handje van om de man in kwestie aandacht te schenken via Whatsapp en Facebook of gewoon door een praatje te maken in het echt. Ze tonen daadwerkelijk interesse in je. Maar zodra je ook interesse toont, door na een tijdje weer even een berichtje te sturen, dan doen ze ineens alsof je bijna niet meer bestaat. Hoe komt dat? Dit fenomeen houd me echt al heel lang bezig en ik snap er nog steeds geen reet van. Mijn tweede column voor ZeiHij ging over porno. Een paar uur nadat die column online kwam, kreeg ik van 3 verschillende meisjes een berichtje over hoe goed mijn column wel niet was. Begrijp me niet verkeerd, ik bedank iedereen die liefde showt en mijn columns waardeert. Twee van de drie meisjes had ik al een tijdje niet gesproken en nu stuurden ze een berichtje. Vervolgens begon ik weer met ze te praten en dan hoor ik (bijna) niks meer van ze. Dan besluit ik om een tijdje niks van me te laten horen en dan krijg ik in één keer weer berichtjes gestuurd. Waarom?

Het komt er dus op neer dat zodra ik interesse toon, ik het gevoel krijg alsof ze niks van me moeten. Maar als ik niks van me laat horen is dit helemaal omgedraaid. Dan krijg ik weer bakken met aandacht. Hoe zit dit? Draait het bij de vrouwen om het feit dat de spanning toeneemt als iemand ‘onbereikbaar’ lijkt? En is het ineens niet meer spannend als wij mannen aandacht aan je schenken? Is het dan ineens te makkelijk geworden? Of proberen jullie hard to get te spelen? Misschien is geen van deze redenen de waarheid en spelen jullie gewoon een spelletje. Ik weet het niet hoor.

Ben je een vrouw en denk je: ik kan dit haarfijn uitleggen aan Steven, laat het me weten. Want jullie vrouwen maken mijn hoofd moe.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 25-02-2015

 • Lizan

  Via alle tijdschriften die zich richten op de vrouwelijke doelgroep (beginnend vanaf de Tina) leren wij dat de man graag wil ‘jagen’. Dat ze moeite willen doen. Dus we laten ons even kort zien als potentiële prooi om vervolgens de man weer aan zet te laten. Nu zijn er de laatste tijd gelukkig steeds meer van die tijdschriften die ons vertellen: HOU DAAR ALSJEBLIEFT MEE OP! Nu komt eindelijk het bericht dat mannen niet altijd willen jagen, dat we niet altijd de slet gevonden worden als we het initiatief nemen om op seksueel gebied een stapje meer te doen, dat mannen net zo zenuwachtig kunnen zijn als wij wanneer ze een vrouw op date vragen. Maar helaas is dit bericht nog niet wijdverbreid. Als je als vrouw ‘te hard’ je best doen ben je ‘wanhopig’. En dat schijnt synoniem te zijn voor ‘kansloos’ en ‘zo vind je nooit iemand’. We moeten ‘geduld hebben’. En met die opvatting worden meisjes al in de vroege pubertijd geïndoctrineerd door de tijdschriften, elkaar, zussen etc.

  Op zich is deze hele patstelling ook best ‘wanhopig’…

  • Steven

   Lieve Lizan,

   Ondanks dat ik niet veel van je reactie begrijp en je een beetje om je standpunt heendraaid wil ik toch wat misvattingen de wereld uit helpen. Ik heb in mijn artikel helemaal niet gezegd dat vrouwen kansloos of hopeloos zijn als ze meer iniatief nemen. Dus ik snap eigenlijk niet goed waar je kritiek vandaan komt. Misschien kun je je standpunt omvormen tot 2 duidelijke zinnen die het doel van je reactie weergeven. Fijne dag nog!

   Groetjes Steven

   • Lizan

    Beste Steven,
    Het is absoluut geen kritiek. Het is uitleg over dat fenomeen, waarom wij vrouwen zo doen: We krijgen aangeleerd dat mannen er van houden wanneer wij vrouwen zo ‘vaag’ te doen: Als vrouw in beeld komen en dan weer niks laten horen, ‘het initiatief bij de man laten’. De laatste tijd wordt echter steeds duidelijker dat mannen het lang niet altijd leuk vinden dat zij steeds degene zijn die moeten jagen, maar helaas is dit nog lang niet tot alle vrouwen doorgedrongen. Het ‘kansloos’ en ‘wanhopig’ slaat op het beeld dat de onwetende samenleving (die nog denken dat de man wil ‘jagen’) heeft van vrouwen die wél initiatief nemen. Dat beeld zou ik ook graag de wereld uit willen helpen!

    • Steven

     Beste Lizan,

     Mijn welgemeende excuses, ik had je 1e reactie verkeerd geïnterpreteerd. Maar je hebt inderdaad 100 % gelijk. Het beeld van de alfaman die altijd wil jagen is al heel oud inderdaad. Ik vind het persoonlijk echt niet relaxt als vrouwen altijd vaag zijn, wij mannen waarderen het juist als de vrouw ook jaagt zegmaar. Tof in ieder geval dat je de moeite hebt genomen om mijn stuk te lezen en een reactie te plaatsen! En nogmaals, ik had je eerste reactie verkeerd begrepen 😉

     • Lizan

      🙂