Vrouwen die hun okselhaar kleuren. Het bestaat..

1147

Vrouwen die hun okselhaar kleuren. Het bestaat..

18-12-2014 - Artikelen

Vrouwen die hun okselhaar kleuren. Het is echt geen grap. Roxie Hunt heet de vrouw die hier een feministisch symbool van wil maken.


Te scheren of niet te scheren. De oksel van een vrouw. Al decennia lang een statement van de rasechte feminist. Terwijl wereldwijd oerwouden gekapt worden, laten zij de weelderige haardos lekker onder hun broeierige oksel staan. De reden? “Mannen doen het ook niet, waarom moeten wij daar dan wel scheren. Op deze manier zetten wij ons lekker af tegen de mannenmaatschappij.” Een schop tegen de schenen van masculiniteit.

Gelukkig komt het niet veel voor en zien veel vrouwen in, dat haar op die plek niet thuis hoort. De oksel van een vrouw hoort zacht te zijn. Zo zacht dat wanneer zij op haar handen staat er een veertje van af kan glijden. Tot op de dag van vandaag. De heldere, strakke maar vooral onbehaarde oksel zal verdwijnen als het aan de vrouwenwereldverbeteraar Roxie Hunt ligt.

Roxie Hunt is een vrouw die haar haar in allemaal gekke kleuren verft, omdat ze ontzettend bijzonder en tegendraads is. Gewoon zo’n meid die je niet in een hokje kunt plaatsen, omdat er maar een dozijn in past en zij heeft nummer dertien gekregen. Roxie schrijft voor een website waar vrouwen tips geven aan vrouwen over haardracht. In principe niks mis mee. Leuk voor haar. Totdat ze licht schonk aan het nieuwste fashionstatement. Het laten staan van je okselhaar en dit verven zodat het matcht met je papegaaienkleur haar.

Geschokt en met een beetje binnensmondse kots zit ik voor mijn beeldscherm. Het kleine jongentje in mij huilt als hij vol afschuw naar de kleurrijke armholtes kijkt. Aan het eind van deze regenboog geen pot met goud, maar een pot met lokjes van goud. De felle kleuren branden op mijn netvlies en laten littekens achter. Ik kom beelden tegen die mij ’s nachts zeker wakker zullen houden.

Misschien een nobele actie. Het bevrijden van de oksels van de vrouw. Maar alstublieft. Ik vraag jullie vrouwen, sterker nog ik smeek jullie vrouwen. Laat deze trend doodgaan voordat het viral gaat. Stop #dyedpit. Negeer elk Tumblr, Twitter en Facebookbericht over ‘Free Your Pits’. Hou je oksels weg van foto’s en filmpjes. Vermijd het. Voorkom dat dit een revolutie wordt. Een revolutie waarin vrouwen ongestoord okselhaar de vrije loop kunnen geven en als crème de la crème het een likje verf geven. Het maakt je niet bijzonder. Je kan het hooguit gebruiken als afweermechanisme tegen je medemens.

 

 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 18-12-2014