Vijf redenen waarom iedere man een beste vriendin nodig heeft

2396

Vijf redenen waarom iedere man een beste vriendin nodig heeft

11-12-2014 - Artikelen

Een vriendschap tussen man en vrouw. Gewoon pure niet kapot te krijgen vriendschap. Menig mens houdt zo’n vriendschap niet voor mogelijk. Toch ben ik er heilig van overtuigd dat iedere man een beste vriendin nodig heeft. Een vriendin die je helpt met problemen, waar wij mannen niet bij onze soortgenoten terecht kunnen. Hieronder een greep […]


Een vriendschap tussen man en vrouw. Gewoon pure niet kapot te krijgen vriendschap. Menig mens houdt zo’n vriendschap niet voor mogelijk. Toch ben ik er heilig van overtuigd dat iedere man een beste vriendin nodig heeft. Een vriendin die je helpt met problemen, waar wij mannen niet bij onze soortgenoten terecht kunnen. Hieronder een greep uit de misschien wel duizenden redenen waarom.

 

  1. Voor de gevoelens.

Mannen zijn macho’s. Onze mannenvrienden zijn dat ook. Macho’s drinken bier, kijken naar voetbal en de enige gevoelens die ze met elkaar bespreken zijn de gevoelens van de seksuele oerdrift. Bijvoorbeeld als er een ‘cup D’ langskomt, op en neer gaand op het ritme van haar loopje met veels te hoge hakken.

Toch zit er onder dit harnas van testosteron een klein jongetje verschuilt die af en toe meer kwijt moet dan alleen zijn kinderbeslag:  zijn gevoelens.

En hiervoor heeft hij dan zijn beste vriendin. Bij haar kan hij alles kwijt. Praten over onderwerpen die zijn medemannen misschien toch niet zouden begrijpen of accepteren. Maar zij, als beste vriendin, begrijpt het en is er op zulke momenten voor je.

 

  1. Helpen bij het aankleden en uiterlijke verzorging.

Mannen en mode/ styling? Dat boeit toch geen enkele echte kerel, zou je zeggen. Toch is de waarheid anders. Ook wij mannen doen (soms) ons best om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Haartjes goed, kleren zorgvuldig bij elkaar gezorgd en als finishing touch baden in deo. Echter ontbreekt er bij ons dan meestal nog één ding: het oog voor detail.

 

En daar komt zij dan als ware superheldin aangevlogen. Dan blijkt het toch dat zijn outfit qua kleur een verschrikking is en dat hij er bij loopt als een Picasso. Het labeltje hangt uit zijn shirt, de kruin steekt nog alle kanten op of hij heeft toch nog niet genoeg deo op gedaan om de geur onder zijn oksels te maskeren. Medemannen zien en ruiken dit niet, of houden zich stil. Zij niet. Zij stopt het labeltje terug op zijn plaats, strijkt de haren in model en fluistert hem toe dat zijn oksels nog een chemische wasbeurt nodig hebben.

 

  1. Het ontcijferen van de taal van de vrouw.

Mannen worden ook nog wel eens verliefd. Over hun oren en ondersteboven. De geliefde vrouw spreekt soms over dingen waar geen touw aan vast te knopen is. Deze wartaal die wij als mannen dan maar moeten zien te ontcijferen. Dat lukt ons niet, maar haar lukt het wel.

Zij als vrouw begrijpt de taal van de vrouwen. Zij herkent de lokroep in het ruis en weet precies te vertellen wat die honderden woorden nou eigenlijk inhouden en komt met het beste advies welke stappen de man daarna moet gaan zetten.

 

  1. Chickflicks en vrouwenseries.

Mannen kijken mannenfilms. Met lekker veel wulpse borsten, schietende pistolen, stoere auto’s en nog veel meer dingen die ons strelen. Toch wil de man ook wel eens wat anders. Maar ja, welke man zegt nou tegen een andere man dat hij Friends With Benefits wil kijken of dat hij gisteravond de nieuwste aflevering van Awkward heeft gekeken.

De beste vriendin oordeelt hier niet over. Sterker nog, dit vind ze vast geweldig. Samen op de bank, onder dekentjes met in het midden een grote zak chips. Samen discussiëren bij wie Jenna nu het beste past.

 

  1. Knuffelen

Mannen houden van knuffelen. Maar de code vertelt ons dat knuffelen onder mannen eigenlijk niet voor mag komen. Daarom knuffelen mannen niet zo vaak als zij zouden willen. Iets met de angst voor gevoelens die zich zouden kunnen tonen, gok ik.

En daar komt zij dan ten tonele. De reddende engel met zachte boezem. Een zachte boezem ja, want hoe je het ook went of keert: wij blijven mannen en wij houden nou eenmaal van boezems. Dat ontneem je ons niet. Zij slaat de armen om ons gespierde en behaarde lichaam heen. En daarvoor is de man haar dankbaar.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 11-12-2014