Vier redenen waarom oud en nieuw op een matige relatie lijkt

1674

Vier redenen waarom oud en nieuw op een matige relatie lijkt

31-12-2015 - Artikelen

Heb je er ooit bij stil gestaan dat oud en nieuw opvallend veel op een matige relatie lijkt? Zo niet, dan is het nu de hoogste tijd. Deze jaarwisseling mag je niet onnodig laten verpesten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.


1. Eigenlijk wil je ergens anders zijn

Daar zit je dan, op de bank met een schaal lauwe krentenbollen, omringt door een hoopje tweederangs vrienden. De televisie op de Ik hou van Holland oudejaarsspecial. De klok slaat half twaalf. Een toch al vrij vruchteloos gesprek raakt overstemt door Linda de Mol die weer eens in de lach schiet door een reservegrap van Jeroen van Koningsbrugge. Je pakt je mobiel en laat je gewillig verdrinken in het scherm. Je leest de appjes van vrienden die op een ander feest zijn. Ze sturen foto’s en filmpjes van alle doldwaze gezelligheid terwijl jij tranen in je ooghoeken voelt opkomen.

Daar loop je dan, hand in hand door de Intratruin. Op zoek naar de juiste kleurencombinatie voor de petunia’s op jullie balkon. Dit is al jullie vierde rondje door die subtropische klotewinkel. Je benen doen zeer en die hele kleurencombinatie kan je gestolen worden. Je zucht en strekt je benen. Je vriendin kijkt met meer passie naar een slacentrifuge op afdeling 26 C, dan ze ooit naar jou heeft gedaan. Eigenlijk wil je ergens anders zijn.

2. Je bent vastberaden het de volgende keer beter te doen

Daar zit je dan, de handen in je haren. Het is weer eens tijd om de zonden van het afgelopen jaar te overdenken. De verspilde euro’s, de gemiste kansen en de behouden slechte gewoontes. Natuurlijk kun je bepaalde zonden goedpraten. Want in een ander universum was het roulettewiel wél gestopt op 35 zwart. Dan had je nu niet aan de ‘gezellige tafel’ in de Albert Heijn gezeten, slurpend aan een gratis kopje koffie, uitgekafferd door de vaste kliek Joggingbroek Jessy en Scootmobiel Sonya.

Daar sta je dan, hevig in discussie over de stand van die godvergeten WC-bril. Ze schreeuwt zich de ballen uit haar string, terwijl jij je doodergert aan de manier waarop ze zo arrogant met haar hand zwaait. ‘Ik ben niet boos lieverd, ik maak gewoon een statement!’. Wat is ze toch lelijk. En dan kan je wel je rechteroog dichtknijpen en in een bepaalde hoek tegen de zon inkijken in de hoop dat ze er wat verdraaglijker uit gaat zien. De optische illusie houdt slechts tijdelijk stand.

3 Je moet altijd opletten waar je loopt

Misschien had je toch wat eerder van feest A naar feest B kunnen lopen. De pijlen vliegen je om de oren en de knallen komen binnen als handgranaten in een lege kerk. Je hebt het idee dat je beste vriend elk moment geraakt gaat worden, zijn linkerbeen er met een ruk af zal vliegen en je hem daarom achter moet laten. ‘Ga verder, red jezelf!’ roept hij nog. Je slikt, trekt je capuchon strak en loopt door.

Misschien had je die grap over haar geliefde slacentrifuge toch niet moeten maken, want ze is woest. De komende paar dagen is het een kwestie van overleven. Lieve woordjes, rode rozen en ellenlange voetmassages. Manoeuvreer je door het mijnenveld en kijk heel goed uit waar je loopt.

4 Het vuurwerk valt tegen

Daar sta je dan, in de vuurwerkwinkel, met een Excellent MultiColor Budget XXL vuurwerkpakket in je handen. Dit jaar zal het raak zijn, jij gaat de show stelen. Je vertelt iedereen over je inkopen, maakt je publiek alvast warm. Je zorgt dat alles netjes overeind staat. Maar op le moment suprême wil het vuurwerk niet afsteken of is het hele spektakel veel te snel afgelopen. Ook blijkt er minder variatie in je Multicolor te zitten dan in de emoties van Maarten van Rossem. Aan het eind van de avond sta je weer volgens traditie met en pruillipje naar andermans vuurwerk te kijken.

Daar sta je dan, in de erotiekshop met een onvolprezen paarse glitterdildo in je handen. Vanavond zal het raak zijn, jij gaat de show stelen. Drie tubes Turkse massageolie en een bus slagroom maken het geheel af. Je steekt de kaarsjes aan en zorgt dat alles netjes overeind staat. Maar op le moment suprême wil het vuurwerk niet afsteken of is het hele spektakel veel te snel afgelopen. Ook zit er minder variatie in je vuurwerkshow dan in de voorgaande alinea’s. Aan het eind van de avond zit je weer volgens traditie met en pruillipje achter je laptop naar andermans vuurwerk te kijken.

Lieve lezer, een goede start van het jaar begint bij jezelf. Gooi die petunia’s in de slacentrifuge, vergeet de roulettetafel, berg je vuurwerk op en duik de kroeg in met je vrienden. Je eersterangs vrienden.

Gelukkig Nieuwjaar!

 

 

 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 31-12-2015