Stoere boy of zacht ei?

1067

Stoere boy of zacht ei?

02-06-2015 - Artikelen

Stoere boy of zacht ei? Vrouwen kiezen vaak voor de eerste optie, blijkt uit onderzoek. Ze vallen op het onvoorspelbare en geheimzinnige van de machoman terwijl ze dondersgoed weten dat die niet de ware is. Wat is er mis met de ideale schoonzoon?


Vrouwen zijn rare wezens: dat horen jullie vaak van ons. Wispelturig, onvoorspelbaar en af en toe verschrikkelijk vermoeiend. Wanneer wij dat eens ter sprake brengen krijgen wij al snel een felle blik toe waarmee onze mond al snel is gesnoerd. Terwijl jullie ondertussen dondersgoed weten dat wij gelijk hebben.

Enkele weken geleden was het kort in het nieuws: ‘vrouwen vallen op onbetrouwbare mannen’. Er was in Amerika serieus onderzoek gedaan naar dit fenomeen en verschillende Nederlandse kranten pakten het nieuws vervolgens op. De conclusie van het onderzoek: vrouwen houden van spanning en onvoorspelbaarheid. En dus op ‘verkeerde’ mannen. Voor alle machoboys onder ons is dit een bevestiging van wat ze al dachten (‘ik kan elke vrouw krijgen’), voor de meeste single-mannen is het een enorme teleurstelling. Hun galante en vriendelijke houding die ze keer op keer in de strijd gooien behalen geen resultaat. Gelukkig voor hen dat daar nu wel een wetenschappelijke verklaring voor is.

Maar waarom, lieve vrouwen? Waarom maken jullie keer op keer dezelfde fout door steeds de ‘verkeerde’ mannen eruit te pikken, om vervolgens na een tijdje uit te huilen bij je Gay-Best-Friend? De spanning van het mysterieuze en het ongrijpbare van zo’n machoman heeft zelden een langere houdbaarheidsdatum dan een paar jaar. Waarom zou je er dan in godsnaam aan beginnen?

Die vraag zal de lieve, betrouwbare man waarschijnlijk tig keer stellen. Terwijl zij bij elke date netjes de jas aannemen, geïnteresseerd proberen over te komen en de deur voor de vrouw opendoen, blijkt aan het eind van de avond de teleurstelling groot te zijn. ‘Lief’, ‘aardig’, ‘een schatje’ of ‘de ideale schoonzoon’ krijgt de man te horen, en ‘maar voor mij toch te saai’.

Je hoeft geen genoegen te nemen met een betuttelende man die elke dag met de kinderwagen naar de jumbo gaat om de boodschappen te doen, maar het andere uiterste vind ik ook niet kunnen. Het gaat zelfs zo ver dat ik deze week een vriendin sprak die zei dat ze ‘als zelfstandige vrouw’ niet wilde dat een man een deur voor haar openhield. Het huidige zelfbeeld van de vrouw in een notendop.

Het mag dan belerend klinken, en wellicht ook nogal generaliserend, maar ik vind dit verwendheid ten top. Wees blij dat een man moeite voor je doet en jouw zijn vertrouwen wil geven. Wat is er mis met een gentleman die altijd voor je klaarstaat? Dan weet je in ieder geval dat je je geen zorgen hoeft te maken dat hij elk moment vertrokken kan zijn. Je Gay-Best-Friend zal op een gegeven moment ook niet meer zijn schouder beschikbaar stellen om op uit te huilen. Dus je mag kiezen.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 02-06-2015