Sorry, je bent mijn type niet

8132

Sorry, je bent mijn type niet

27-10-2014 - Artikelen

Ik had laatst een gesprek met twee vrouwen. Het ging over van alles, maar het mondde uit in op welke soort jongens ze vallen. Waarop een van de twee zoiets zei als ‘maar sommige jongens zijn gewoon mijn type niet’. Je bent mijn type niet. Een veelgehoord argument –bij zowel vrouwen als mannen- om iemand […]


Ik had laatst een gesprek met twee vrouwen. Het ging over van alles, maar het mondde uit in op welke soort jongens ze vallen. Waarop een van de twee zoiets zei als ‘maar sommige jongens zijn gewoon mijn type niet’. Je bent mijn type niet. Een veelgehoord argument –bij zowel vrouwen als mannen- om iemand af te wijzen. Maar ook een van de meest vage, gemakkelijke, en misschien wel meest laffe reden.

Jullie vrouwen zullen me direct gaan tegenspreken, maar waarom zeg je gewoon niet dat je iemand niet knap vindt/ niet goed uit vindt zien/ lelijk is? Ja, ik weet het, het klinkt wat kort door de bocht. Is het misschien ook wel. Gevalletje makkelijker gezegd dan gedaan. Maar dan nog blijft het feit dat je een jongen na een avondje stappen, of wanneer dan ook, in vertwijfeling achterlaat. Is dat wat jullie willen? Als je eerlijk bent weet de ander ook meteen waar die aan toe is. Misschien is het wel zijn gouden oorring dat je niet bevalt. Of heeft hij zijn haar niet gewassen. Whatever. Eerlijkheid duurt het langst blijkt maar weer.

Daar komt bij dat ik steeds vaker in mijn omgeving hoor dat vrouwen een vriend hebben waar ze eerst absolúút niet op zouden vallen. ‘Maar toen ik hem beter leerde kennen bleek hij ineens precies bij mij te passen.’ En daar ligt ‘m de paradox. Want is het niet vreemd dat je eerst roept dat alle mannen in types zijn in te delen waaruit je je voorkeur mag geven, en je vervolgens iets totaal anders kiest dan wat je voor ogen had? Net zoiets als dat je voor een pak melk naar de supermarkt gaat omdat je elke ochtend melk drinkt, en terugkomt met een pak koffie. Beetje raar.

Maar om deze verschrikkelijk slechte metafoor verder buiten beschouwing te laten: jullie snappen mijn punt. Het zal misschien wat lastig zijn om direct je mening te geven, maar ik weet zeker dat de meesten dat toch wel waarderen. Nogmaals: eerlijkheid duurt het langst.

Meer ‘je bent m’n type niet’ in dit filmpje!

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 27-10-2014