Selfie Stick: maakt meer kapot dan je lief is

1055

Selfie Stick: maakt meer kapot dan je lief is

06-01-2015 - Artikelen

De Selfie Stick is sowieso al twijfelachtig, maar als je hem dan ook nog eens in een restaurant gaat gebruiken dan ga je te ver. Veel te ver.


Ik zat in een restaurant in Antwerpen. Het restaurant heette Coffee & Knits. Het was zo’n akelig hip tentje: vintage meubeltjes, drinken in jampotjes, met hier en daar zelfs een wollen omhulsel, echt akelig. Maar stiekem ook wel weer tof. Er hing een goede creatieve sfeer, geschikt voor een bepaalde doelgroep.

Die doelgroep was ondervertegenwoordigd op oudejaarsdag. Gezinnen met hyperactieve kinderen waren het meest vertegenwoordigd. Daarnaast was er ook een groep dames. Ze waren midden twintig schat ik, maar ze leken al aardig rijp voor de huishoudbeurs. Die dames hadden het: een Selfie Stick.

Ik denk dat de Selfie Stick één van de meest nutteloze gadgets van de afgelopen jaren is. Hoe vaak komt het voor dat je met zo’n grote groep bent dat je arm niet toereikend is? En als dat wel het geval is, dan kun je nog een vriendelijke voorbijganger om hulp vragen. Desalniettemin vind ik het geen probleem dat mensen dat ding gebruiken. Lekker doen, als je het leuk vindt hou ik je zeker niet tegen. Het wordt pas echt erg als je in de Coffee & Knits zit, met z’n vijven op een tweepersoons vintage bank, en je besluit je Selfie Stick uit je tas te halen. Dat gaat ver, te ver.

De dames in kwestie besloten toch deze fout te begaan. De Selfie Stick werd vol vreugde uit de tas gehaald. De dames gingen alvast lekker dicht tegen elkaar zitten. De eigenaresse van ‘de Stick’ klikte haar eigen telefoon zelfverzekerd in de houder. Het geval werd uitgeklapt en de mondhoeken krulden al langzaam omhoog.

Toch bestaat er zoiets als gerechtigdheid. Haar mobiel ging langzaam de lucht in. De dames hadden hun neppe glimlach al opgezet. Ze zeiden nog net geen ‘cheese’. Toen de telefoon dankzij de Selfie Stick op de goede hoogte en afstand hing, drukte ze op het knopje. In plaats van een foto te maken, drukte het knopje de telefoon uit de houder. De telefoon ketste moeilijk hard op de grond. De batterij vloog onder het tweedehands krukje van de buurvrouw, de rest van het hoesje vloog tegen zelfgebreide kussentjes op de bank van de andere buren.

Haar telefoon lag met het schermpje naar de grond. De vraag was: heeft het lot haar (terecht) met de vlakke hand in haar gezicht geslagen? Het antwoordt: Ja. Het scherm vertoonde een mooi mozaïekje van barsten. Het lachen verging de dames. De eigenaresse van de telefoon werd rood en moest uiteindelijk huilen. Zielig. Maar niemand heeft haar ooit gezegd dat een selfie met een Selfie Stick in een vintage koffiezaakje een goed idee was. Denk alsjeblieft na voordat je een Selfie Stick gebruikt, het maakt meer kapot dan je lief is.

 

 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 06-01-2015