Real life lovers

1175

Real life lovers

06-02-2015 - Artikelen

Wat hebben we het toch druk tegenwoordig. Ons hoofd loopt over. We moeten deadlines halen, leren voor tentamens en ook nog eens onze veeleisende sociale contacten onderhouden. Fout. We hebben het niet druk. Dit is een illusie. We hebben belachelijk veel tijd en we zijn experts in het verkwisten ervan.


Jaren geleden klonken de schoolbellen in de zomerse middagen ons als een verlossing in onze kinderoortjes. We renden naar buiten en speelden de hele middag blikspuit. Onbevangen, onbekommerd, want we waren immers voor altijd jong.

Deze tijden veranderden toen iedereen mobieltjes kreeg. Handig, dat staat buiten kijf. Maar het bracht een probleem met zich mee. Namelijk, het idee dat je altijd met iedereen in contact MOET staan.

En zo gebeurt het dat je dat ene leuke meisje op elk moment van de dag, al je aandacht geeft. Terwijl je vrienden, die naast je rond het kampvuur zitten, eronder lijden. Want waar zit je werkelijk? Niet rond het kampvuur. Niet bij je vrienden.

Er zijn nog veel meer manieren om tijd te verkwisten. Geïrriteerd door het idee dat je straks toch echt aan het leren moet, nog even snel de sociale media afstruinen. SOG (studieontwijkend gedrag) wordt dit ook wel genoemd. Even Facebook checken. Misschien heeft iemand wel iets leuks op Instagram gezet en oe oe, er is vast wel weer iemand met een mening over iets op Twitter. Ja, meningen over iets, dat klinkt een stuk aantrekkelijker dan leren. Alles up to date? Oké nog even aan mijn pik trekken en dan kan ik eindelijk beginnen. Wacht, Vines! Helemaal vergeten.

Ik wil niet in de voetsporen treden van de mongolen die op Facebook lopen te prediken dat sociale media slecht voor ons is en dat we massaal moeten stoppen. Want ik probeer de complete hypocrisie altijd, voor zover mogelijk, te vermijden. Toch wil ik wel met een suggestie komen.

Als je iemand echt zo leuk vind. Stop dan met elkaar om de twee minuten te WhatsAppen over hoe graag je elkaar weer wilt zien zodat je weer lekker kunt chillen, knuffelen, film kijken, of welk ander synoniem jullie gebruiken voor seks. Besef je eens dat je uren per dag bezig bent met zeuren over hoe druk je het wel niet hebt. ‘‘Mijn hoofd loopt over!’’ Als je dat mobieltje nou eens een middagje uitzet, dan kun je de hele middag gefocust aan het werk.

Ik moet bekennen dat tijdens het schrijven van deze column ik al meerdere keren ter afleiding op mijn mobiel heb gekeken. Ik probeer jullie de voordelen van een Idyllische levensstijl op te leggen terwijl ik zelf te verslaafd ben om deze voordelen te mogen ondervinden. Daarom stel ik voor, laten we het samen doen. Laten we samen voor eens onze mobieltjes wegleggen, ons internet uitzetten en onze studieboeken openslaan.

Dus, ’s middags even werken. Doen wat gedaan moet worden. Zodat je ’s avonds lekker bij je geliefde kunt zijn. Chillen,knuffelen , film kijken. En als je naar hem of haar toe gaat, laat voor de verandering je mobiel eens thuis en neem een mooi bosje bloemen mee.

 

Beeld: Gary Knight

 

 

 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 06-02-2015