Mannenweekend

1230

Mannenweekend

27-10-2014 - Artikelen

‘Heb je alles?’ Mijn hand raakt net de voordeur aan wanneer deze allesvernietigende vraag wordt gesteld, voor de zesde keer deze ochtend welteverstaan. Een weekend weg met vrienden, gewoon een weekend dom bier drinken, lompe grappen maken, uitgaan, gezelligheid en waarschijnlijk veel voetbal. Oja, en pim-pam-petten natuurlijk, voor de afwisseling. Dat is zo’n beetje mijn […]


‘Heb je alles?’ Mijn hand raakt net de voordeur aan wanneer deze allesvernietigende vraag wordt gesteld, voor de zesde keer deze ochtend welteverstaan.

Een weekend weg met vrienden, gewoon een weekend dom bier drinken, lompe grappen maken, uitgaan, gezelligheid en waarschijnlijk veel voetbal. Oja, en pim-pam-petten natuurlijk, voor de afwisseling.

Dat is zo’n beetje mijn beeld van zo’n weekend. Niet te veel gezeur, gewoon simpel gezelligheid en niet teveel hoeven nadenken of plannen.

Toch denken mijn zus, moeder en vriendin hier anders over. Volgens hen wordt dit een weekend waarin ik mijn tandenborstel niet kan missen, niet zonder mijn dikke trui kan en waarin ik absoluut geen reservelenzen mag zijn vergeten. Nog voordat ik mijn tas heb aangeraakt vliegen de vragen me om de oren, heb je dit wel, vergeet je dat niet, raak je het niet kwijt? Alsof ik zo’n type ben waarin achteraf alles thuis bleek te liggen waardoor ik een minder leuk weekend heb gehad. Met zo’n type bedoelen de vrouwen hier een bepaald type, namelijk een man.

Toch maakt het mij weinig uit, een weekend zonder tandenborstel? Prima. Een ochtend zonder dikke trui? Ik overleef het wel. Zolang ik maar plezier heb. Zolang er maar mensen hun bed niet meer kunnen vinden na een avond stappen, er de noodzakelijke kleine dingen worden vernield (doen wij natuurlijk niet) en er mensen struikelen door veel te veel drank heb ik een topweekend, of ik nou een dikke trui heb ingepakt of niet.

 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 27-10-2014