2452

Knipoog smiley

03-07-2014 - Artikelen

Schokkend nieuws: de ‘;)’ is niet altijd wat het lijkt. Voor mij was dit schokkend nieuws in ieder geval. De smiley is ontworpen door Harvey Ball in 1963. Voor dit ontwerp ving hij 45dollar en daar bleef het bij, want hij heeft het nooit auteursrechtelijk beschermd. Wat je met deze informatie kan? Geen hol, maar […]


foto: Steven Depolo

foto: Steven Depolo

Schokkend nieuws: de ‘;)’ is niet altijd wat het lijkt. Voor mij was dit schokkend nieuws in ieder geval.

De smiley is ontworpen door Harvey Ball in 1963. Voor dit ontwerp ving hij 45dollar en daar bleef het bij, want hij heeft het nooit auteursrechtelijk beschermd. Wat je met deze informatie kan? Geen hol, maar als je op een verjaardag zit en het valt akelig stil dan zal je me bedanken voor deze nutteloze informatie.

Waar het mij om gaat is het feit dat vrouwen de knipoog smiley ook negatief gebruiken. Ik zal een voorbeeld geven:

Ik: ‘Ik kom 23:00 thuis!’

Mijn vriendin: ‘lekker op tijd ;)’

Ik: ‘Ja vond ik ook al!’

Ik kom, mij van geen kwaad bewust, thuis en wat blijkt: mijn vriendin vond het wel laat! Schokkend. Vooral omdat het positieve of negatieve wisselt. De ene keer bedoelen vrouwen het wel goed en de andere keer niet. Ik zeg bewust ‘alle vrouwen’, omdat bij een korte rondvraag dit bij veel vrouwen zo blijkt te zijn.

Dan zijn er dus twee problemen:

Punt 1: Ik weet nooit wanneer het positief of negatief is. Ik kan het gokken, maar zeker weten doe ik het niet. Als het goed begrijpen van een knipoog  smiley een mijnenveld was geweest, was ik nu al rollend door het leven gegaan.

Punt 2: Ik gebruik de knipoog smiley. Non-stop. Het is één van mijn favoriete smiley’s. (De lachende drol en de gefrituurde garnaal scoren nog net iets hoger. Ik noem het trouwens een gefrituurde garnaal, maar geen idee wat het is. Dat maakt het juist leuk. De mensen die het ontvangen in de war, ik weer gelukkig.) Maar goed, ik gebruik dus de knipoog smiley. Maar als vrouwen dat ook negatief kunnen bedoelen, wie zegt dan dat ze mijn berichtjes niet negatief opvatten? Probeer ik leuk en aardig te doen, denken zij dat ik een onaardige rotzak ben.

Dit zijn duidelijk de lastigere dingen des levens. Hopelijk ga ik ooit goed aanvoelen wanneer een knipoog smiley positief of negatief is. Ik gebruik in ieder geval nooit meer een knipoog smiley. Safety first.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 03-07-2014