Ik vind je dubsmash niet grappig

853

Ik vind je dubsmash niet grappig

09-12-2014 - Artikelen

Dubsmash, in een paar dagen zo erg gehyped dat zelfs een twerkende Miley Cirus er kriebels van krijgt. Voor de leken onder ons: Dubsmash is een app waarmee je een video van jezelf kunt maken waarin je playbackt op een audiofragment, zodat het net lijkt of je zelf aan het zingen, praten of schreeuwen bent. […]


Dubsmash, in een paar dagen zo erg gehyped dat zelfs een twerkende Miley Cirus er kriebels van krijgt. Voor de leken onder ons: Dubsmash is een app waarmee je een video van jezelf kunt maken waarin je playbackt op een audiofragment, zodat het net lijkt of je zelf aan het zingen, praten of schreeuwen bent.

De app zelf is enorm leuk bedacht. Het idee is relatief simpel en makkelijk uitvoerbaar. Ik heb zelf ook wel wat dubs gemaakt en met andere mensen uitgewisseld, dus daar komt mijn aversie tegen Dubsmash niet vandaan. Nee, het zit hem in álle mensen, die hun dub (een gemaakt Dubsmash filmpje) op sociale media plaatsen. Want daar word ik echt héél moe van. Dit klinkt natuurlijk als een ongegronde uitspraak, maar laat het me uitleggen aan jullie.

Het voelt alsof mijn schedelpan elke dag wordt gepenetreerd door een heel Dubsmashleger, zodra ik Facebook open. Waarom moet je überhaupt die filmpjes delen? De meeste filmpjes zijn grappig als je ze zelf terugkijkt, maar voor anderen is het echt niet zo hilarisch als dat jij denkt, al heb je nog zo goed geplaybackt. Ten tweede, en dit vind ik een erg vervelend verschijnsel, er zijn van die mensen waarvan iedereen weet dat ze totaal geen humor hebben. Niemand lacht om hun grappen en ze zijn gewoon niet leuk. Ook dié mensen plaatsen dubs op Facebook. Waarom? Begrijpen jullie niet dat jullie niet grappig zijn? Het ergste vind ik het nog als de desbetreffende mensen niet eens goed geplaybackt hebben. Dan ben ik er helemaal klaar mee. Dan denken jullie amusant te zijn, en dan loopt het fragment totaal niet synchroon met je gezichtsuitdrukking. Daar word ik ronduit verdrietig van. En er is een overkill aan dubs. Misschien haalt dat ook het plezier er vanaf. Omdat je er zoveel ziet, word je er al snel moe van. Plus het feit dat veel mensen, en dan voornamelijk vrouwen, de allerlelijkste gezichtsuitdrukkingen uit de kast trekken om een zo tof mogelijke dub te maken, laat mij mijn vertrouwen in de mensheid verliezen.

Kortom, Dubsmash is een leuke app maar hou het voor jezelf. Ik maak ook dubs en ik vind het leuk om af en toe te doen en om ze zelf terug te kijken. Maar stop met het eindeloos delen van je dubs op Facebook, Twitter, Instagram en alle andere social media. Want onthoud lieve mensen, elke keer dat jullie een dub op internet plaatsen, keert God jullie teleurgesteld de rug toe. Ik weet het zeker.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 09-12-2014