Ik schaam mij

916

Ik schaam mij

Alexander Hulleman is schrijver en uitgever. Lees meer op debrulvanhul.nl. Ik schaam mij voor mijn mannelijke landgenoten. Uit een online-onderzoek van de Volkskrant blijkt dat mannen (oké, dan wel hoogopgeleid, maar tegenwoordig kan ieder beetje normaal persoon een HBO-opleiding halen) meer oog hebben voor een intelligente vrouw dan dat ze sexy is. Dat onderzoek moet gemanipuleerd […]


Alexander Hulleman is schrijver en uitgever. Lees meer op debrulvanhul.nl.

Ik schaam mij voor mijn mannelijke landgenoten. Uit een online-onderzoek van de Volkskrant blijkt dat mannen (oké, dan wel hoogopgeleid, maar tegenwoordig kan ieder beetje normaal persoon een HBO-opleiding halen) meer oog hebben voor een intelligente vrouw dan dat ze sexy is.vrouw borst

Dat onderzoek moet gemanipuleerd zijn door een feministische redactiemedewerkster van de Volkskrant of de mannen die aan dit onderzoek hebben meegedaan, hebben uit coulance voor de vrouw het onderzoek niet naar waarheid ingevuld.
Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de man eerst naar de ogen en dan pas naar de borsten en het achterwerk van een vrouw kijkt. Nou geloof mij, de ogen van een man worden altijd eerst aangetrokken door de vrouwelijke vormen. De vraag wat voor kleur ogen heeft je vriendin, is de miljoen euro-vraag voor mannen in Weekend Miljonairs. Negen van de tien mannen weet voor zijn huwelijk niet eens wat voor kleur ogen zijn vrouw heeft.

Natuurlijk vinden we het leuk als een vrouw er intelligent uit ziet. Strak mantelpakje, haar lange haren in een knot op haar hoofd en ze mag zelfs zo’n sexy brilletje op haar neus dragen, maar ze moet het niet zijn.
Ik ken geen enkele man die opgewonden raakt, wanneer een vrouw tijdens een etentje bij kaarslicht vertelt hoe je een arm van een machinevoertuig beter kunt laten functioneren of hoe je het beste ebola de wereld uit kan krijgen. Nee, wij mannen worden opgewonden van een zwoele, geïnteresseerde blik, waarbij de vrouw het liefst met haar haren speelt, terwijl wij uitleggen hoe je een lekke band van je auto verwisselt of vertelt hoe trots jouw baas op je was omdat jij het bedrijf hebt gered door een ingenieuze oplossing.
Dat willen wij. Wij echte mannen. Wij zitten niet te wachten op een vrouw, die dan zegt: ‘Ow, maar je had het bedrijf nog beter geholpen als je dit had gedaan, om vervolgens een uitleg te geven waarbij alles wat ze zegt Latijns en abracadabra lijkt te zijn. Dan worden wij mannen onzeker en dat maakt ons, volgens de vrouwen, onaantrekkelijk.

Op één punt moet ik de mannen die aan het onderzoek hebben meegedaan gelijk geven: zware make-up is lelijk. Maar verder ben ik het op alle punten met hen oneens. Een goede cup D is mooi meegenomen en een beetje schaamhaar kan best sexy zijn.

Maar bovenstaande onderzoeksresultaten zijn nog niets vergeleken met de antwoorden van de mannen op de vraag: Waarom maakt een vrouw zich mooi? Vierennegentig procent (!!!) van de mannen denkt dat vrouwen dat doen om andere vrouwen een oog uit te steken. Voeg daarbij toe dat meer dan de helft van de ondervraagde mannen zegt dat prikkelende lingerie hen koud laat en dat intelligentie boven lief staat in de aantrekkelijkste eigenschappen van een vrouw. Dan kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dan dat ik mij schaam voor mijn geslacht.

Of moet ik nu tot de conclusie komen dat ik niet tot de hogeropgeleide mannen hoor…?

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 08-11-2014