Hoe begin je als vrouw een Tindergesprek

2331

Hoe begin je als vrouw een Tindergesprek

05-06-2015 - Artikelen, Hij antwoordt

Waarschijnlijk staan er genoeg mooie mannen tussen je Tindermatches waarvan je denkt: ‘daar wil ik wel een beschuitje mee eten’. Maar zij hebben nog niks gestuurd en jij weet niet hoe je moet beginnen. Hier vijf tips om als vrouw een Tindergesprek te beginnen.


1. Begin.

Waar het vooral misgaat in de Tinderwereld is het idee dat de man moet beginnen. Het is 2015 en de tijden dat het initiatief volledig van de man moet komen lijkt me voorbij. Emancipatie toch? Als een vrouw een keer het gesprek begint dan is dat verrassend en sowieso een goed begin van het gesprek. Je kan het als vrouw dus eigenlijk niet verkeerd doen.

2. Gewoon hoi.

Gewoon ‘hoi’, ‘hé’, ‘hallo’ of ‘hi’, is in principe goed genoeg. Het is niet heel creatief en je weet zeker dat de reactie ook ongeveer hetzelfde zal zijn, waardoor het initiatief weer aan jouw kant ligt, maar het is een begin. Zeg nooit ‘howdy’, we leven niet in een slechte westernfilm. Ook ‘jo’, ‘what-up’ en andere straattaal mijden alsjeblieft. We zoeken geen vriendin met een afgezakte broek, een petje en een flinke hoeveelheid wiet op zak. Het probleem van ‘gewoon hoi’ is natuurlijk wel dat jij het vervolg van het gesprek moet verzorgen, maar daar kun je punt drie tot en met vijf voor gebruiken.

3. De prikkelende vraag.

Deze werkt alleen bij mannen met meer hersencellen dan oorlellen. Maar een prikkelende vraag dus. ‘Waarom willen mannen altijd winnen?’ Bam, je gesprek begint meteen én je weet direct wat voor vlees je in de kuip hebt. ‘Nou Tieneke, eigenlijk boeit het me niet of ik win.’ – Saaie lul. ‘Nou Tieneke, omdat ik gewoon de beste ben en dat wil laten zien.’ – Arrogante vent. ‘Goeie vraag Tieneke, ik denk dat dit onze manier van bevestiging zoeken is.’ – Leuke en slimme vent, jackpot!

4. Het dilemma.

Misschien cliché, maar leuk als je het goed doet. ‘Borsten- of billenman?’ vind ik wat afgezaagd. Maar ‘ananas of mango’, zegt al wat meer. Zoek je een standaard trendy boy? Of eentje die net wat anders wil. (de mango is over een paar maanden de nieuwe ananas, mark my words) Als je snel op een date wilt aansturen: ‘Op een eerste date uit eten of thuis koken?’ – ‘Thuis? Oké wanneer?’ Met een dilemma kun je dus eigenlijk het gesprek meteen de richting in duwen die jij wil.

5. Wees creatief.

In principe is het sleutelwoord creativiteit. Doe eens wat anders, verras ons en je hebt onze aandacht. Een leuke humoristische beginzin – nee, nooit woordgrappen over namen maken: “hoe oud ben jij Al-Bert…” – is altijd bingo. Daarmee laat je zien dat je leuk, creatief en slim bent. Gewoon durven. Want hé je zit op Tinder, wat heb je te verliezen?

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 05-06-2015