Hij zegt dat het hem spijt

2049

Hij zegt dat het hem spijt

09-01-2015 - Artikelen

Stefan heeft spijt. Spijt van zijn gedrag tegen vrouwen. Lees hier waarom.


Inmiddels zitten we al een week in het nieuwe jaar. Ik ben niet zo van het terugblikken, de verbeterpunten en de goede voornemens. De dingen die je voor het nieuwe jaar graag anders zou zien. Toch ga ik gebukt onder mijn geweten en kwam ik op het volgende punt. Ik realiseerde me wat voor een nare klootzak ik soms ben geweest. Ik weet van mezelf wel dat ik bij tijden een gigantische eikel kan zijn. Ik bedoel het niet altijd zo, dat overkomt me nou eenmaal. Dat is aangeboren. Ik heb zo mijn momenten.

Ik zat met een vriend om tafel en het ging over ‘vroeger’. Acties en gebeurtenissen uit het verleden met vrouwen: vriendinnen, de ex vriendinnetjes, de meisjes waarbij je slechts één avond was en meisjes die je simpelweg belachelijk maakte. Acties waarvoor je moeder zich zou schamen, je een tik op de vingers zou geven of waarvan de mijne zou zeggen: ‘dat heb je allemaal weer lekker uit je duim gezogen zeker’. Acties waarvoor ik nu (pas) mijn excuses wil aanbieden.

Het spijt me. Het spijt me voor de keer dat jij het goed probeerde te maken en een taart voor me had gebakken, dat ik de deur niet voor je open deed. Voor de keren dat jij tot twee keer aan toe een punt achter een relatie zette, zodat wij samen verder konden gaan en het er daarna twee keer niet van kwam. Voor die keer dat ik zei dat mijn moeder ziek was en dat je haar daarom niet kon ontmoeten. De momenten dat ik zei dat ik echt wel van je hield en verder met je wou gaan, enkel omdat ik niet wou dat je met een ander zou gaan.

Mijn excuses voor de keer dat ik je halfnaakt achterliet in je tuin, omdat ik bang was dat je vader mij iets aan zou doen als hij ons tweeën had betrapt. Dat ik iets wat voor jou een speciaal moment had moeten zijn, op een bank heb verpest. Ik bied mijn excuses aan voor de keer dat jij naakt voor mij lag, ik naar de wc moest en ik daarna niet meer bij je terug kwam.

Vergeef me voor de keren dat ik je in de steek liet. De keren dat ik beloofd had om wat van me te laten horen. Toen ik zei dat ik je mocht bellen als er iets was. Jij stond in de stromende regen om vijf uur ’s ochtends, je fiets was gestolen en zocht bij mij hulp. Ik drukte je weg. Vergeef me dat ik jou de bron van al mijn ellende noemde, terwijl de bron bij mij zelf zat.

Het spijt me dat ik over al die jaren een kinderachtige, met lichte bindingsangstige, misschien soms of misschien ook wel altijd een lul voor je ben geweest. Dat ik nu pas bereid ben om mijn excuses aan te maken, en dat zelfs liever publiekelijk doe dan dat ik het je persoonlijk moet vertellen. Noem het maar laf.

Ik verwacht geen vergiffenis. Misschien weet je het überhaupt niet eens meer, of voel je je niet eens aangesproken. Ik probeer schoon schip te maken. En als ik toch al bezig ben met schoonmaken, dan doe ik de lei er ook meteen bij. Zodat ik hier in het nieuwe jaar mee kan beginnen.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 09-01-2015

  • gerard

    Oké lekker gay.