Hij kookt: goed gevuld het weekend in

597

Hij kookt: goed gevuld het weekend in

21-02-2014 - Hij kookt

De voorjaarsvakantie barst voor menig student los, even een aantal dagen niet denken aan school. De één pakt de bus naar de Alpen, een ander gaat op zoek naar de zon op de Canarische Eilanden en de rest blijft thuis en bereidt zich voor op carnaval. Maar vanavond eerst de vakantie starten met een goede […]


Foto: Dennis Betten

Foto: Dennis Betten

De voorjaarsvakantie barst voor menig student los, even een aantal dagen niet denken aan school. De één pakt de bus naar de Alpen, een ander gaat op zoek naar de zon op de Canarische Eilanden en de rest blijft thuis en bereidt zich voor op carnaval. Maar vanavond eerst de vakantie starten met een goede borrel. Met haar of met jouw vrienden, dat maakt vandaag niet uit. Een belangrijke stap aan het begin van je weekend is een goed gevulde bodem, want je wilt toch niet voortijdig de kroeg verlaten?

Daarom vandaag Pipe Rigate Carbonara, een lekkere Italiaanse pasta die ervoor zorgt dat je maag het eerste avondje uit moet volhouden. Klaar met ongeveer twintig minuten en te bereiden voor twee tot vier personen.

Ingrediënten:
– Katenspek (150 gram)
– Schouderham (150 gram)
– Blue-band kookroom, finesse voor koken (250 ml)
– Eieren (2 stuks)
– Pipe Rigate ( 2 personen ,250-300 gram/ 4 personen, 500-600 gram)
– Geraspte Parmezaanse kaas
– Olijfolie

Toetje:
– Stracciatellayoghurt

Bereiding:

Zet een pan met water op hoogvuur zodat het snel begint te koken. Pak daarna een snijplank en snijd de katenspek en de schouderham in kleine blokjes en reepjes. Wanneer je hiermee klaar bent pak je een koekenpan, zet deze op het vuur en doe olijfolie in de pan. Zet het op middenvuur en leg de blokjes en reepjes vlees in de pan. Bak deze een minuut of vijf goed door. Daarna zet je het vuur op laag.

Als het goed is kookt het water ondertussen en kun je de Pipe Rigate toevoegen. Deze laat je zo’n tien tot twaalf minuten koken en daarna giet je deze af. Pak daarna de olijfolie en doe een scheutje door de pasta. Zo voorkom je dat de pasta aan elkaar gaat plakken.

De schouderham en het kattenspek draai je rustig rond in de koekenpan. Voeg de kookroom al roerend toe aan het vlees. Daarna voeg je, eveneens roerend, de pipe rigate toe. Pak nu twee eieren, tik deze open en voeg ze toe. Het ei mag niet bakken dus blijf één à twee minuutjes goed doorroeren. Zet het vuur uit en pak een grote kom om de pipe rigate carbonara in te doen. Voor de smaak is het een aanrader om een kleine hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas toe te voegen.

Hij kookt

Foto: Dennis Betten

Om toch een beetje in de Italiaanse sfeer te blijven is stracciatella yoghurt een uitermate geschikt dessert.

Je kunt de carbonara saus natuurlijk ook maken bij alle andere soorten pasta, vandaag hebben wij gekozen voor de pipe rigate.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 21-02-2014