Hij kookt: Fajitas met gegrilde kip en guacamole

1801

Hij kookt: Fajitas met gegrilde kip en guacamole

05-02-2014 - Hij kookt

Je moet je wel een beetje uitsloven, maar dan heb je wel gelijk een driesterrenmaaltijd. Samen gezellig aan tafel eten uit het zelfde pannetje. Makkelijke maaltijd die niet valt te mislukken en het laat sowieso een goede indruk achter. De kosten, ervan uitgaande dat jij trakteert, komen op net een tientje. Ingrediënten voor hem en […]


foto: Dennis Betten

foto: Dennis Betten

Je moet je wel een beetje uitsloven, maar dan heb je wel gelijk een driesterrenmaaltijd. Samen gezellig aan tafel eten uit het zelfde pannetje. Makkelijke maaltijd die niet valt te mislukken en het laat sowieso een goede indruk achter. De kosten, ervan uitgaande dat jij trakteert, komen op net een tientje.

Ingrediënten voor hem en haar:

Voor in de grillpan
          Kipfilet (300 gram)
          Rode en gele paprika
          Olijfolie
          Komijnpoeder
          Jalapeño peper  

Guacamole saus
          Eén avocado
          Eén teen knoflook
          Eén tomaat
          Rode peper
          Yoghurt
Tomatensalsa
          Drie tomaten
          Koriander
          Limoen of Limoensap
Voor in de magnetron
          Tortilla Wraps (4 stuks)


Bereiding:

Als eerst gaan we bezig met het marineren van de kip. Pak een kom waar je de kip, gesneden in reepjes, in legt. Snij een ui, gele en rode paprika in grote repen en voeg ze bij de kip in de kom. Voeg olie en komijnpoeder toe en meng deze ingrediënten door elkaar. Zet de schaal aan de kant, was je handen en pak een schaal voor de tomatensalsa.

Wanneer je nette kleren aan hebt is het verstandig om nu even een schort voor te doen. Pak drie tomaten en knijp deze fijn. Snij wat verse koriander en voeg dit toe. Breng de tomatensalsa op smaak met zout, peper en olijfolie. Wanneer je een verse limoen hebt gekocht snijd je deze in tweeën en knijp één van deze helften uit. Een paar druppels limoensap, je weet wel uit het bekende groene flesje, is ook voldoende.

Zet de grillpan op hoog vuur en doe na een minuutje of twee de kom met gemarineerde kip in de grillpan en voeg een Jalapeño peper toe. Draai af en toe de kip en de paprika’s. Om de kip sappig te houden knijp je de andere helft van je limoen uit en voeg je nog een klein scheutje olie toe.

foto: Dennis Betten

foto: Dennis Betten

Je kunt nu bezig met de guacamole saus. Pak een blender en voeg één avocado, één teentje knoflook, één tomaat, één halve rode peper zonder zaadjes, koriander, peper, zout en een beetje yoghurt toe. Wanneer je niet beschikt over een blender pak je een maatbeker + staafmixer. Zet de blender (dan wel de staafmixer) aan totdat je een gladde saus hebt. Kijk af en toe wel naar je grillpan, het is zonde als je aan het eind van het gerecht de kip laat aanbranden.

 Haal als laatste de tortilla’s uit de verpakking en leg ze 60 – 90 seconden in de magnetron. Zet daarna alles op tafel en maak je eigen tortilla. Laat uiteraard je vriendin als eerst opscheppen. Jij kunt later tegen je vrienden opscheppen dat je deze sterrenmaaltijd hebt klaargemaakt. Heb je toevallig een zak tortilla’s chips in de kast liggen, dan kun je ’s avonds met een filmpje nog eens genieten van je zelf gemaakte guacamole saus en tomatensalsa.

foto: Dennis Betten

foto: Dennis Betten

Voor meer gerechten: kokenmet.bartligthart.nl

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 05-02-2014