599

Shoppen met een vrouw: Hemels of hellende?

04-07-2014 - Artikelen

Shoppen met vrouwen, voor de een de hemel en voor de ander een regelrechte hel. Velen zien het schrikbeeld van urenlang achter een meisje aanlopen in de brandende zon, de tassen moeten vasthouden, de kleding bij je houden en je mening moeten geven. (wat soms onverstandig is) Overigens is de kleding bij je houden niet […]


shoppenShoppen met vrouwen, voor de een de hemel en voor de ander een regelrechte hel. Velen zien het schrikbeeld van urenlang achter een meisje aanlopen in de brandende zon, de tassen moeten vasthouden, de kleding bij je houden en je mening moeten geven. (wat soms onverstandig is) Overigens is de kleding bij je houden niet eens zo erg, maar het moeten terugleggen des te meer. Geen idee waar het vandaan komt of hoe het moet worden opgehangen, maar als je terugkomt volgt er wel standaard die verwijtende blik dat het zo lang duurde. Bij het geven van een mening moet ik overigens altijd oppassen, één verkeerd woord en ik ben urenlang gebonden aan het vervolgen van de zoektocht naar iets wat ik dan wel leuk vind: ‘want je vindt toch niks leuk staan’.

Deze week heb ik ervaren dat het ook anders kan, het bovenstaande heb ik te vaak meegemaakt, maar deze keer vond ik het zelf ook leuk. In een ontspannen sfeer liepen we een winkel binnen waar we vervolgens niet al te lang rond hebben gelopen. Bij het bekijken van het assortiment bleek namelijk dat het al snel te duur of te lelijk was. Wat misschien hielp was dat we dezelfde kledingsmaak hebben, dus er was weinig ruimte voor discussie.

De volgende winkel was het wel raak, uiteraard hebben we eerst de vrouwenafdeling bezocht. Al snel waren de eerste kledingstukken gevonden en kon het echte werk beginnen. Zij kon de kleding aanpassen en ik kon beginnen met aanmeten, het aanmeten van een minder ongemakkelijke houding dan wel te verstaan. Daar sta je dan, midden in een vrouwenafdeling zonder bank, zodat ik maar ongeïnteresseerd op mijn mobiel begon te kijken. Minuten leken uren te worden, de blikken van bemoeizuchtige vrouwen drongen door tot in mijn ziel en ik voelde de eerste zweetdruppels al opkomen. Gelukkig werd het wachten beloond. Een mooie vrouw met nieuwe kleding straalt namelijk als een engel, in mijn beleving tenminste. Dat er, op mijn advies, een leuk rokje werd gepast werkte dan ook zeker niet in mijn nadeel.

Een ander voordeel van shoppen met een vrouw is dat zij over het algemeen makkelijk kunnen inschatten wat ons wel of niet staat. Ik hoef zelf weinig uit te zoeken, mijn arm hangt al snel vol en het passen kan beginnen. Na het passen blijkt zo’n tweederde ook echt goed te staan en binnen een kwartier kunnen we weer weg. Ik beoordeel namelijk dat het inderdaad redelijk goed staat en zij beoordeelt dat ze het vanaf het begin al goed heeft gezien, missie geslaagd.

Maar dan de belangrijkste vraag: is shoppen met vrouwen dan daadwerkelijk zo’n hel als sommige mannen beschrijven? Ik denk van niet. Mits je de juiste vrouw hebt gevonden om de stad mee in te gaan kan het namelijk ook anders, ik ben sinds deze week overtuigd.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 04-07-2014