Getekende wenkbrauwen: doe het niet

4124

Getekende wenkbrauwen: doe het niet

07-04-2015 - Artikelen

Getekende wenkbrauwen? Doe het alsjeblieft niet. Het is een van de grootste beautyblunders van deze eeuw. En in deze column lees je waarom.


Wat mij betreft een van de ergste modetrends van de eenentwintigste eeuw: getekende wenkbrauwen. Je weet wel, waarbij de vrouw eerst vakkundig haar wenkbrauwen epileert om het vervolgens met een (vaak) pikzwart potlood het kunstig terug te tekenen. Daarbij uiteraard rekening houdend met het feit dat het zo onnatuurlijk mogelijk eruit moet zien. En snap me heel goed, ik ben echt niet tegen het gebruik van make-up hier en daar, maar kom op zeg: getekende wenkbrauwen zijn toch één grote afknapper?

Gelukkig deel ik deze mening. Uit een onderzoek van de Daily Mail blijkt dat 21 procent van de ondervraagde vrouwen geëpileerde en bijgetekende wenkbrauwen als de grootste beautyblunder beschouwt. Juist daarom snap ik niet waarom sommige vrouwen denken dat ze met een paar lijntjes er mooier of aantrekkelijker uit gaan zien. Neem bijvoorbeeld de vrouw die enkele weken geleden tegenover mij in de trein zat. Met een dichtgesmeerd gezicht waar een metselaar nog jaloers op zou zijn had ze ook nog eens haar wenkbrauwen weggehaald. Alleen had ze blijkbaar een paar haartjes vergeten waardoor die als enige overblijfselen van de kaalslag trots boven haar ogen schitterden. Twee centimeter daarboven had het meisje lijnen getekend waar de ACatherine_Elizabeth_Middleton_(colorized)1-snelweg bij in het niets valt. Ik bedoel: doe het dan goed en teken er een compleet knooppunt bij. Knapt je gezicht alleen maar van op.

Neem een voorbeeld aan Kate Middleton. Onze Britse schoonheid heeft prachtige volle wenkbrauwen. Ze accentueren haar prachtige ogen en nemen daarnaast een hoop charme met zich mee.

Bovendien is de behaarde wenkbrauw niet alleen mooi, maar dient het ook een zeer belangrijk doel: versieren. Vrouwen gebruiken een opgetrokken wenkbrauw vaak in combinatie met een glimlach om de aandacht van de man te trekken. En het klopt dat wij mannen daar erg gevoelig voor zijn. Al tijdens de oertijd wordt deze manier van flirten gebruikt. En denk maar niet dat zij toen een beautycase achter de hand hadden.

Dus alsjeblieft, lieve vrouwen, laat jullie wenkbrauwen gewoon staan. Een getekend lijntje is afzichtelijk, zwaar overdreven, nep en gewoon heel lelijk. Je bent mooi zoals je bent.

En dat mag dan wel een cliché zijn, ik meen het wel.

 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 07-04-2015