Genesis 1:28

1069

Genesis 1:28

03-12-2014 - Artikelen

Afgelopen dinsdag 2 december stond op website van de Telegraaf: ‘Vrouwen: Baar meer baby’s! Dit naar aanleiding van het boek ‘Sparen is geen deugd’. Een boek geschreven door Robin Fransman. Maar waarom moet er volgens meneer Fransman meer baby’s in Nederland komen? Is hij soms gek op beschuit met muisjes? Is zijn favoriete vogel een ooievaar? Is […]


Afgelopen dinsdag 2 december stond op website van de Telegraaf: ‘Vrouwen: Baar meer baby’s! Dit naar aanleiding van het boek ‘Sparen is geen deugd’. Een boek geschreven door Robin Fransman. Maar waarom moet er volgens meneer Fransman meer baby’s in Nederland komen? Is hij soms gek op beschuit met muisjes? Is zijn favoriete vogel een ooievaar? Is hij gek op ballonen in de kleuren blauw en roze?

Nee. Het is om de vergrijzing tegen te gaan in dit land. Om ons in de toekomst te beschermen. Volgens Fransman zijn deze kinderen van groot belang voor de toekomst en de maatschappij. De last van de jongeren zal alleen maar hoger worden. Dit komt omdat er te weinig jongeren zullen zijn in verhouding met het grote aantal ouderen.

Maar Fransman staat niet alleen. Zo verscheen er 3 september een artikel in het Volkskrant, betreft hetzelfde probleem. Coen Teulings, Nederlands econoom en hoogleraar Economie aan de universiteit van Cambridge, vreest dat een kindertekort de economie zal nekken. Bernard van Praag, emeritus hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam, is het met hem eens.

‘Het lage geboortecijfer in Europa, ver onder de noodzakelijke 2,1 kind per vrouw, gaat rampzalig uitpakken voor de economische ontwikkeling’, aldus meneer van Praag. Met een gemiddelde van 1.7, zitten de Nederlandse huishoudens er met 0.4 kind naast.

Maar waarom doet Robin Fransman nu pas zijn zelf geschreven boekje open? Waarom trekt hij uitgerekend nu aan de kerstbel, in de decembermaand? Ik denk dat ik het antwoord op deze vraag gevonden heb.

Verschillende studies tonen aan dat de meeste kinderen worden geboren op 16 september. Dat betekend dus dat tijdens de kerstvakantie de meeste mensen van bil gaan en hierbij de meeste kindertjes worden verwerkt. Vooral in de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw gaat het er flink aan toe. Volgens onderzoekers komt dit doordat mensen die week associëren met meer tijd voor sociale dingen. In andere woorden seks dus. Het liefst onveilig want anders komen die kindertjes er niet.

Een omroep, misschien zelfs wel een noodkreet aan alle vrouwen. Heeft u plannen voor de kerstvakantie? Staat u agenda al helemaal vol met leuke activiteiten met uw huidige kinderen? Een dagje Efteling, shoppen bij Primark of gourmetten met de schoonouders? Weg ermee. De kerstvakantie is maar voor één ding en dat is voortplanten.

En omdat het een christelijke feest is, een citaat uit het boek van onze Heer om af te sluiten

Gaat heen en vermenigvuldigt u – Genesis 1:28

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 03-12-2014