Drunkorexia

1409

Drunkorexia

05-02-2015 - Artikelen

Uit het buitenland is een belachelijk fenomeen over komen waaien: Drunkorexia. Zoals de naam al doet vermoeden is het veel drinken en veel afvallen. Lees en huiver:


Drunkorexia – het ‘beste’ van twee werelden. Een overzees fenomeen wat samen met de koude wind is over komen waaien naar Nederland. Veel drinken maar toch die strakke buik behouden. Klinkt toch ideaal zou je zeggen, maar dat is het niet. Drunkorexia is jezelf uithongeren in combinatie met alcoholmisbruik. Tja, dan klinkt het toch even een stukje minder leuk hè.

Bijna iedere zelfstandig wonende student kent het wel. Het fijne bordje met een stukje vlees, aardappelen en de verplichte groentes is niet meer. Moeders vertrouwde maaltijden hebben plaats gemaakt voor diepvriespizza, kant-en-klaar maaltijden en ander ongezond voedsel. En dan heb ik nog niet eens de late avond snacks en de liters alcohol genoemd. Dat alles bij elkaar opgeteld leidt tot extra calorieën en vetten, wat zich weer omzet in een buikje.

Klik op het plaatje om het zeihij.nl boek te kopen!

Klik op het plaatje om het zeihij.nl boek te kopen!

In plaats van je eet- en drinkgewoontes aan te passen, kun je ook gewoon niet meer eten. Dat is het idee. Gewoon door blijven feesten, genieten van het studentenleven en er onvergetelijke tijden van maken. Gezond zijn komt later wel weer. Wanneer je oud bent. Nee, de eerste prioriteiten liggen niet bij je gezondheid. De eerste prioriteiten liggen bij dat felbegeerde strakke buikje. Het buikje waar je vriendinnen ooit zo jaloers op waren en waar je jongens mee deed smelten. Althans, ik denk dat die gedachte in je hoofd spookt. En veel in je hoofd spookt, want het gezonde verstand ben je dan blijkbaar verloren.

Zal ik even wat gevolgen op noemen wat uithongeren en stevig door blijven drinken met je doet? Wat ‘drunkorexia’ je nog meer geeft dan alleen dan dat maatje 30? Nou hier komt het. Het kan leiden tot anorexia, een nare geestelijke aandoening waar vele meisjes ten onder aan zijn gegaan voor jullie. Alcohol slaat veel harder in. Iedereen weet dat je niet teveel moet drinken op een lege maag. Doe je dat toch dan vergroot je de kans op alcoholvergifting.

Nog steeds niet overtuigd? Want ik heb nog veel meer toe te voegen aan mijn lijstje. Even de checklist er bij halen. Hoge bloeddruk? Check! Hart- en vaatziekten? Check en check! Ben jij zo iemand die altijd energie overheeft? Doen we er ook nog even extra vermoeidheid bij. Word je er ook zo moe van om telkens je haar te moeten kammen? Dan is haaruitval misschien ook wel wat voor je. Heb je je altijd al rot willen voelen? Nou bij deze kan het, want ook depressiviteit staat op de lijst.

Ooh dames toch. Dames, dames, dames toch. En dan wijs ik vooral de vinger naar jullie studentes. Ik slaak een diepe zucht en schud mijn hoofd. Waar komt dat toch vandaan. Jullie bekrompen visie over je eigen lichaam. Doet dat er zo zeer toe hoe dat je slank bent? Dat je dat ene niet op wilt geven als dat zou helpen? Dat je er zo veel voor over hebt dat je eigen gezondheid er ten onder aan gaat? Ligt het aan ons. Aan ons mannen?

Want ik, en ik denk dat ik ook over de rest van mannen mag spreken, willen het liefst een gezond meisje. Een meisje met een goed gevoel van eigen waarde. Iemand die geniet van het eten, vreugde haalt uit het leven en vooral een meisje dat blij is met haarzelf.

Lieve studentes en prachtige individuelen. Pas alsjeblieft op jezelf. Ja misschien ben je wat aangekomen, en ja misschien zit je daardoor minder lekker in je vel. Er zijn andere mogelijkheden die beter voor je zijn en die ook kunnen werken. Maar vernietig je eigen geest en lichaam niet.

 

 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 05-02-2015