A decision to far

783

A decision to far

18-02-2015 - Gastredacteuren

Waarom hebben vrouwen zo’n moeite met het maken van een keuze? Of klopt dat beeld van vrouwen helemaal niet?


Op het moment dat ik dit zo schrijf had ik weer eens zo’n moment. Het hersenspinsel dat dit keer door mijn hoofd heen schoot was: Vrouwen en beslissingen. Uiteraard weer een onderwerp om hele studies aan te wijden, maar naar mijn idee is een beknopte samenvatting voldoende voor nu.

Elke vrouw heeft wel meerdere keren per dag een moment van beslissen waarbij het enige tijd duurt voordat er überhaupt een beslissing genomen wordt. Om te beginnen start ik maar het ochtendritueel: aankleden, tandenpoetsen, opmaken, je kent het wel. Als ik een euro kreeg voor elke keer dat ik een vrouw heb horen zeggen dat ze niet weet wat ze aan moet, dan kon ik de staatsschuld van Nederland in één keer afbetalen. Het mooie is ook dat de kledingkast waar ze voorstaan vaak helemaal bomvol is. Dames, je hebt niet voor niks DIE kleren gekocht die in je kast hangen. Je vind ze mooi, dus trek het dan aan. Natuurlijk is er dan het argument: “maar ze zijn allemaal mooi!” Maar dan is de keuze toch altijd goed en dus ook niet moeilijk?

Klik op het plaatje om het zeihij.nl boek te kopen!

Klik op het plaatje om het zeihij.nl boek te kopen!

Als tweede veelvoorkomende langdurige beslissing is er het eten. Voor ons mannen is dat heel simpel, de liefde van de man gaat door de maag. Hiermee wil ik niet zeggen dat vrouwen geen voorliefde hebben voor lekker eten, maar het moet naar mijn idee bij vrouwen altijd aan veel meer eisen voldoen. Een klein voorbeeld hiervan is het vetpercentage of de hoeveelheid van de maaltijd. Ik zal niet zeggen dat ik er zelf nooit op let maar voor degene die mij kennen, lekker en veel is geen probleem en dat zou het ook niet voor jullie moeten zijn.

Zo zijn er natuurlijk nog duizend en één voorbeelden te noemen over hoe de vrouwelijke beslissing het mannelijk brein tot waanzin kan drijven, maar dan ben ik voorlopig nog niet klaar. Voor nu zou ik het graag hierbij willen laten. Ik snap gewoon niet waarom beslissen zo moeilijk is voor jullie. Voor een uitleg of een welgemeende discussie over dit onderwerp roep ik je graag op om hieronder te reageren.

Dit is een gastcolumn van Mark Timpert. Wil je ook een gastcolumn schrijven? stuur dan je column naar info@zeihij.nl!

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 18-02-2015