De magie van krullen

2344

De magie van krullen

12-01-2016 - Artikelen

Het is iets magisch, een bos dansende krullen. Zonder het door te hebben betoveren vrouwen met krullen de ruimte, maar hoe komt dat toch? Wat is precies die magie van de perfecte krul?


Laat ik beginnen door te zeggen dat het niet eens zo makkelijk is om een artikel te schrijven als deze. Wij schrijvers vertellen namelijk vaak openhartig op deze site, en dat kan soms best lastig zijn. Het is bijvoorbeeld best een stap als je als schrijver je voorkeuren wat betreft (het uiterlijk van) vrouwen uit de doeken doet. Ik schreef een keer over vrouwen die een bril dragen en dat heb ik geweten: nog steeds krijgt onze redactie daar reacties over. Waarom ik dan toch weer het risico neem? Omdat het leuk is. En omdat jullie vrouwen eenmaal graag lezen over hoe wij mannen denken.

Maar goed, krullen dus. Zoals de titel van dit artikel zegt: krullen hebben iets magisch. Iets ondefinieerbaar speciaals. Zo’n grote bos die jullie tijdens het uitgaan of in een andere willekeurige situatie heen en weer zwiepen; daar worden wij blij van. Op zo’n moment trekken jullie de aandacht van de hele kroeg, niet dat jullie dat door hebben met die dansende haren voor je ogen.

Maar wat maakt het dan zo bijzonder? Dat is gek genoeg moeilijk uit te leggen. Misschien komt het omdat stijl haar, haar met een slag of wat heftiger golvend haar meer voor lijkt te komen. Een echte volle bos krullen is zelfs met een krultang moeilijk te maken. Een goede bos krullen krijg je van moedernatuur. En geef toe, iedereen die zelf geen krullen heeft wil voelen aan die zachte spaghetti van haren.

Daarnaast lijkt er nog iets bijzonders te zijn. Ik heb namelijk het geluk een aantal lieve vriendinnen met krullen in mijn vriendengroep te hebben. En het vreemde is dat zij een bepaalde enthousiasme en spontaniteit hebben die ik alleen bij vrouwen met krullen zie. Ze zijn de lammetjes in een kudde schapen in de Lente, om maar meteen een suikerzoete vergelijking te maken.

Je zou bijna kunnen zeggen dat krullendragers een subcultuur vormen. Ik las namelijk eens dat deze groep zich soms buitengesloten voelt. Dat vrouwen met krullen honderd shampoos en spulletjes nodig hebben om hun haar niet uit te laten drogen, bijvoorbeeld. Dat een bos met krullen veranderd in een gebruikte ragebol als je door de regen hebt gefietst. En dat anderen dat natuurlijk nooit zullen begrijpen. Maar ragebol of niet: jullie blijven voor ons altijd speciaal.

Dan moeten jullie wel één ding beloven:
Niet stylen.
Nooit.

 

 

 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 12-01-2016