770

De juiste stap op het juiste moment

05-09-2014 - Gastredacteuren

De voortgang in een relatie, een ingewikkeld en lastig proces. Welke stap neem je op welk moment. Wat is de juiste stap en op welk moment moet dit gebeuren? Bij een eerste date is de eerste stap al snel een cruciale. Hoe gaat de begroeting? Elkaar even aanraken is altijd een goeie stap om het […]


loveDe voortgang in een relatie, een ingewikkeld en lastig proces. Welke stap neem je op welk moment. Wat is de juiste stap en op welk moment moet dit gebeuren?

Bij een eerste date is de eerste stap al snel een cruciale. Hoe gaat de begroeting? Elkaar even aanraken is altijd een goeie stap om het minder afstandelijk te maken, maar waar kies je voor? Ben je meer van een hand geven dan is het alsnog wat afstandelijk, terwijl een omhelzing alweer snel te intiem is. Drie kussen is dan misschien een gemakkelijkere oplossing, iets wat er tussenin zit.

Mocht de date compleet mislukken dan is het afscheid makkelijk, je zegt ‘doei’ en je bent weg. Wil je een vervolgdate dan wordt het alweer lastiger. Want hoe doe je dit? De hele date ging soepel alleen het afscheid is plotseling weifelend. Opeens lijkt die halve meter afstand tussen jullie heel ver weg of toch opeens heel dichtbij, vrij ongemakkelijk dus.

Na een tijdlang een paar leuke dates te hebben gehad, komt dat ene moment toch dichtbij. Dat moment dat er iemand initiatief gaat nemen om de ander te zoenen. Na die ene zoen is opeens alles anders, want hoe gaat het nu verder? Moet je nu opeens handen vast gaan houden bij een vervolgdate, mag je de ander nu ook aan het begin van een date zoenen en vooral, hoe denkt de ander hierover? Dingen waar je van tevoren niet aan denkt maar wat door die ene simpele zoen toch opeens compleet anders wordt.

Na een wat langere tijd gedate te hebben, komt dat volgende life changing event eraan. Het ontmoeten van de ouders. Als je denkt dat het vooraf al stressen is, dan moet je er eigenlijk niet aan denken wat daarna komt. Wat voor indruk heb je gemaakt, wat zeggen ze tegen hun kind over jou, vinden ze je geschikt om vaker langs te komen en vooral of het klikte is enorm belangrijk. Is dit weer goed gegaan, dan zul je vaker langs mogen komen waardoor de ander opeens heel dicht in je leven terechtkomt. Je wordt verwelkomd in elkaars huis waardoor opeens alles officieel is, voor de een misschien eng maar voor de ander juist weer enorm leuk. Alles is anders door die ene ontmoeting, wat het spannend maakt maar ook weer leuk. Ook niet onbelangrijk is hoe de ander over jouw ouders denkt, voelt de ander zich wel welkom en worden de grappen en het accent van de familie begrepen? Ik denk dat als de timing juist is, dat alles wel goed komt. Is het gevoel tussen jullie sterk dan wordt dat rare accent van de familie waarschijnlijk wel voor lief genomen, is dit niet zo dan is de timing misschien toch niet helemaal juist gebleken.

Heb je deze column met plezier gelezen? Vergeet dan niet op LIKE te drukken!

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 05-09-2014