De drie slechtste eerste dates

2741

De drie slechtste eerste dates

17-03-2015 - Artikelen

Daar sta je dan, tegenover het meisje dat al maandenlang je dromen radicaal aan het bezetten is. Eindelijk heb je al je moed bij elkaar gesprokkeld. Je geeft jezelf in gedachten een schop onder je kont en floept het er enigszins onbeholpen uit: ‘Heb je misschien zin om een keer wat leuks te doen?’ Je hart bonkt in je keel. Je kijkt haar aan, ze glimlacht. ‘Lijkt me leuk’, antwoordt ze.


Denk je dat je er nu bent? Dan heb je het fout. Je bent er nog lang niet. Het spel der liefde is pas net begonnen en voor je het weet heb je jezelf in de put gedobbeld en moet je wachten totdat er weer een volgende speler van het spel voorbij komt. Nee, het spel is niet bepaald makkelijk en daarom kom ik nu met mijn top drie van dingen die je niet moet doen op een eerste date en tips hoe je het beter kunt doen.

  1. De bioscoop

Je zit een uur of twee naar een scherm te staren, niet naar elkaar. Op het doek speelt zich een of andere basale, cashgrab van een Hollywood Romcom af. Je kijkt wel, maar het zal je werkelijk aan je zwetende reet roesten waar de film over gaat. Waar je veel meer mee zit is de vraag ‘ziet ze me zitten?’ en ‘zie ik haar eigenlijk wel zitten? Want er is geen ruimte voor een conversatie. Je wilt je medebioscoopgangers immers niet irriteren. Iemand mee uit vragen naar de bioscoop is eigenlijk hetzelfde als vragen ‘heb je zin om me niet beter te leren kennen?’

Tip:

Wat je wel kunt doen is bij elkaar thuis een filmpje kijken. Dan is het niet erg als je door de film heen praat, want er zijn toch geen andere kijkers (als het goed is). Daarnaast ben je niet gelimiteerd tot de eeuwenoude Ik- moet- gapen- en- sla- mijn- arm- om- haar- heen- truc. Je zit niet in statische bioscoopstoelen en hebt dus meer bewegingsvrijheid.

  1. Eten met de familie

Eigenlijk zou ik deze helemaal niet uit hoeven te leggen, maar vooruit, deze is voor de leken onder ons. Je ouders kunnen nog zo lief en zorgzaam zijn. Oma kan nog zo’n lekker ovenschotelrecept hebben, je doet het niet! Waarom? Omdat er direct hele hoge verwachtingen over jullie ontstaan. Als je bij haar eet dan zal haar familie je gaan uithoren over werkelijk alles: ‘wat studeer je?’ ‘Wat wil je later worden?’ ‘Wat doen je ouders?’ Vooral de vader van het gezin in kwestie heeft hier een handje van. Zijn onschuldige dochter moet immers beschermt worden tegen het gevaar dat het mannelijk geslacht heet. En als de overbezorgde moeder dan ook nog het onderwerp seks aansnijdt ( ‘jullie doen het wel veilig toch?’), dan wil je wel zó hard door de grond zakken.

Tip:

Ga samen koken. Het is op een date fijn als er een onderwerp is om over te praten. Maar het moet niet erg zijn al het een tijdje stil is. Koken is hier uitermate geschikt voor. Jullie kunnen elkaar op een gemakkelijke manier beter leren kennen en werken ondertussen samen naar iets moois toe; namelijk het gerecht.

 

  1. Uit eten

Uit eten. Gezellig tegenover elkaar, met romantische kaarsen tussen jullie in. Hoe idyllisch kan het worden? Uit eten wordt vaak gezien als de klassieke eerste date. Ik heb ooit tijdens een date bijna een uur op een pizza moeten wachten en al mag een uurtje vooraf fantaseren over de date met jouw droomvrouw nog zo snel voorbijgaan, het uur waarin het zweet van je voorhoofd druipt omdat alle koetjes en kalfjes zo langzamerhand de revue wel zijn gepasseerd duurt echt hemeltergend lang. Pijnlijke stiltes liggen altijd op de loer, klaar om toe te slaan. En waar het in het begin nog zo romantisch was dat je recht tegenover elkaar zat, begint het dan toch redelijk confronterend te worden.

Tip:

Ik ben niet van mening dat het niet klikt als je op de eerste date moeite hebt met een uur volpraten. Je hoort naar elkaar toe te groeien en dit kost tijd. Een goed alternatief is iets drinken. Dit duurt minder lang, en je kunt na het drankje bepalen of je zin hebt om nog ergens anders heen te gaan. Voel je geen klik? Dan zeg je gewoon dat je echt naar huis moet omdat je tante uit Marokko op visite komt.

 

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 17-03-2015

  • Arnout

    Beschermd 😉 4e alinea. Ijzersterk stuk btw. Ik ga plat.