Beste Ronald: beste vriend

637

Beste Ronald: beste vriend

14-09-2014 - Brieven aan...

In de rubriek ‘Brieven aan…’ volg je een briefwisseling tussen een man en een vrouw. Zij zullen bij elkaar hun hart luchten, vragen stellen en verschillen tussen man en vrouw bespreken. Vandaag geeft Jolien antwoord op de brief van Ronald.  Beste Ronald, Allereerst wil ik even iets rechtzetten voor een trouwe lezeres van ons: schoonheidsspecialiste […]


In de rubriek ‘Brieven aan…’ volg je een briefwisseling tussen een man en een vrouw. Zij zullen bij elkaar hun hart luchten, vragen stellen en verschillen tussen man en vrouw bespreken. Vandaag geeft Jolien antwoord op de brief van Ronald. 

Beste Ronald,

Allereerst wil ik even iets rechtzetten voor een trouwe lezeres van ons: schoonheidsspecialiste zijn is ook een vak. Het is niet zo makkelijk als jij denkt, en mocht je dat nog steeds vinden dan wil ik je graag uitdagen om eens een dag schoonheidsspecialist te zijn. Goed, dit gezegd hebbende, over tot de orde van de dag. Je vroeg aan mij of ik een beste vriendin heb, eentje die ik al vanaf jongs af aan ken. Die had ik. Maar een paar jaar geleden heb ik afscheid van haar moeten nemen. Lieve Kiara ken ik al vanaf dat ik me kan herinneren. Ze was zacht en lief. Zou nooit een mens kwaad doen. Kiara was mijn beste vriendin omdat ze altijd naar me luisterde en me nooit veroordeelde. Dan keek ze me aan met een glinstering in haar ogen en dan zei ze niks. Ze luisterde alleen maar. De antwoorden kwamen vanzelf. Wat ik ook ging doen in mijn leven, Kiara was er altijd voor me. Ik hoefde haar niet te delen en dat vond ik het allerfijnst. Maar Kiara haar ogen werden dof en haar haren bleven aan elkaar plakken. Ik was te oud voor Kiara, werd me verteld. En ik heb gehuild. Met pijn in mijn hart moest ik Kiara, mijn beste vriendin, mijn poezenknuffel weg doen. Nu moet je niet denken dat ik hopeloos was, ik had ook heus echte vriendinnen. Maar een BFF, die me door en door kent, die ik heb leren kennen toen ik klein was en waar ik nu nog altijd op kan bouwen, heb ik nooit gehad. De meeste vriendinnen kwamen en gingen, zoals jij het beschrijft, net als de seizoenen. Ze paste bij mijn levensfase en daarna verdwenen ze weer uit mijn leven. Ik weet niet hoe dit komt, misschien ben ik niet goed in het onderhouden van relaties. Het is niet dat ik dit niet wilde. Ik droomde altijd van een beste vriendin net als in de serie Dunya en Desie, maar voor mij was het niet weggelegd. Maar dat is niet erg. Van alle vriendinnen die ik heb gehad, heb ik iets geleerd. En ik heb geweldige momenten met ze meegemaakt. Als dan op gegeven moment blijkt dat we niet meer bij elkaar passen, of geen tijd meer voor elkaar hebben, is dat niet erg. Het leven gaat door. Wie weet komen we elkaar ooit weer tegen en is het goed. Zo niet, ook goed. Hoe kijk jij aan tegen vriendschappen?

Liefs, Jolien.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 14-09-2014