Beste Ronald: mannen- of vrouweninrichting

589

Beste Ronald: mannen- of vrouweninrichting

31-08-2014 - Brieven aan...

In de rubriek ‘Brieven aan…’ volg je een briefwisseling tussen een man en een vrouw. Zij zullen bij elkaar hun hart luchten, vragen stellen en verschillen tussen man en vrouw bespreken. Jolien geeft vandaag antwoord op de brief van Ronald. Beste Ronald, Ondanks dat er weer een paar mooie dagen aankomen, is het koud geweest. Zo […]


In de rubriek ‘Brieven aan…’ volg je een briefwisseling tussen een man en een vrouw. Zij zullen bij elkaar hun hart luchten, vragen stellen en verschillen tussen man en vrouw bespreken. Jolien geeft vandaag antwoord op de brief van Ronald.

Beste Ronald,

Ondanks dat er weer een paar mooie dagen aankomen, is het koud geweest. Zo koud, dat ik een trui aan moest en twee keer per dag onder de douche stapte om het een beetje warm te krijgen. De winterdagen vind ik een hel. Het liefst zit ik de hele dag met een kruik onder een dekentje met een warme kop thee in mijn handen. En dan zie ik op tegen het moment dat ik naar de W.C. moet. Toch kan ik erg genieten van de sfeer rondom herfst en winter, maar aan de kou kan ik niet wennen. Dat de dagen korter worden betekend ook dat school weer gaat beginnen. Je dagen verslijten in een veel te fantasieloos gebouw. Ik heb er eigenlijk wel weer zin in. Vakantie is heerlijk, maar ik zou me toch een beetje doelloos voelen als ik altijd vrij zou zijn. Ik heb veel te veel tijd over om dingen te doen die eigenlijk helemaal niet zo nuttig zijn. Bijvoorbeeld het inrichten en herinrichten van een ruimte in huis. Te veel dagen in de vakantie heb ik daaraan ‘verspilt’. Ik verschuif de meubels, kijk of dat leuk staat. Ik koop iets nieuws, kijk of dat leuk staat. Mijn vriend moet er niets van weten, dus ik zorg dat ik het doe als hij niet thuis is. Als het eenmaal anders staat, heeft hij toch niet de puf om het wéér anders neer te zetten. Mijn moeder doet ook de inrichting in haar eentje, haar vriend begint al te gillen bij het woord ‘IKEA’. Hoewel ik niet durf te zeggen dat mannen geen smaak hebben, kiezen ze toch vaak voor een hele andere inrichting dan vrouwen. Neem Jan des Bouvrie.

Foto afkomstig van www.jandesbouvrie.nl

Foto afkomstig van www.jandesbouvrie.nl

Alles strak zwart-wit en geen tierelantijntjes komen er aan te pas. Vrouwen zullen er vaker voorkiezen om het iets warmer of, in mijn eigen woorden, gezelliger te maken. Ik zou zonder twijfel voor het ‘vrouwenhuis’ kiezen, maar ik snap best dat iemand de simpele

Foto: SDEurope

Foto: SDEurope

mannenstijl ook mooi kan vinden. Vier jaar geleden was er op NET 5 een programma ‘Samenwonen’ waarin de woonwensen van een koppel samen werden gevoegd in een inrichting. Voor wie dit programma niet inschakelt, ben ik bang dat vrouwen terrein winnen op het gebied van inrichting. En dan zijn er vrouwen die roepen dat we niet geëmancipeerd zijn… Zou jij de inrichting zelf willen doen? Of zou je het best over kunnen laten aan iemand anders?

Liefs, Jolien.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 31-08-2014