Beste Ronald

589

Beste Ronald

24-08-2014 - Brieven aan...

In de rubriek ‘Brieven aan…’ volg je een briefwisseling tussen een man en een vrouw. Zij zullen bij elkaar hun hart luchten, vragen stellen en verschillen tussen man en vrouw bespreken. Jolien geeft vandaag antwoord op de brief van Ronald. Beste Ronald, Hoewel ik zelf nooit de behoefte heb gehad om berichtjes te plaatsen op […]


In de rubriek ‘Brieven aan…’ volg je een briefwisseling tussen een man en een vrouw. Zij zullen bij elkaar hun hart luchten, vragen stellen en verschillen tussen man en vrouw bespreken. Jolien geeft vandaag antwoord op de brief van Ronald.

Beste Ronald,

Hoewel ik zelf nooit de behoefte heb gehad om berichtjes te plaatsen op een forum, – oke, ik heb het wel eens geprobeerd onder de naam Daphne92, maar ik vergat mijn wachtwoord en heb de reacties nooit kunnen lezen- vind ik het wel leuk om op fora rond te struinen. Ik weet niet zo goed waarom, meestal zijn alle berichten hetzelfde. Er is iets gebeurd waarvan de schrijver best weet dat het niet door de beugel kan, -Moet ik vreemdgaan vertellen aan verloofde?- een heel lang verhaal met uitleg volgt met als laatste zinnen ‘Wat zouden jullie doen? Ik weet het echt niet meer!’ De reacties die erop volgen zijn allemaal hetzelfde. ‘Natuurlijk moet je het vertellen, domme muts!’ De een iets netter geformuleerd dan de ander. Maar die ene reactie van Sexy_girl_3, die opvalt door de foto die past bij de gebruikersnaam, daar put de schrijfster van het eerste bericht hoop uit. Ze weet heus wel dat ze het haar verloofde moet vertellen, maar dat wil ze liever niet. En op zoek naar een reden om het niet te doen plaatst ze dit bericht op een forum. Op zoek naar de reactie van Sexy_girl_3, die zelf ook vreemdgaat en heel goed begrijpt dat ze dit heeft gedaan. En dat ze het beter voor zich kan houden, want dat is uiteindelijk beter voor iedereen. Ik zoek door dit forum op zoek naar een bericht of een schrijfster waarmee ik mij kan identificeren. Dit komt echter nauwelijks tot niet voor. Wat mij opvalt is dat er ook enkele mannen meespieken op een forum die door het roze uiterlijk aangeeft vooral voor vrouwen te zijn. De mannen komen met dezelfde hopeloze vragen als de vrouwen. ‘Ik vertrouwde mijn Tinderdate niet toen ze onze date had afgezegd omdat ze moest werken, dus ik ben langsgegaan op haar werk. Wat nu?’ Plaatste Daniel_88. Het kan niet anders dan dat hij van het plaatsen spijt had, want de reacties waren genadeloos. ‘Sukkel, niemand houdt van hopeloze mannen’, of ‘Ik weet niet hoe je jezelf hieruit kunnen lullen, ik was direct klaar met je geweest.’ Geen hoop, geen troostende woorden. Arme Daniel_88. Vrouwen zijn gemeen, en al helemaal op een vrouwenforum. Een mannenforum daarentegen is een heerlijke plek om berichten te plaatsen. Niemand is onaardig of gemeen. Misschien komt dat door de aard van de berichten -Mijn highscore bij Flappybird is 11. Die van jullie?- Maar toch. Er is hier geen vrouw te vinden die de behoefte voelt om de dappere plaatser van dit bericht af te kraken. Dit was een veel betere plek geweest voor het bericht van Daniel_88. Hoe kan het toch Ronald, dat jullie mannen zo aardig zijn voor elkaar?

Liefs, Jolien.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 24-08-2014

Ouder

Nieuwer