Beste Ronald

661

Beste Ronald

17-08-2014 - Brieven aan...

In de rubriek ‘Brieven aan…’ volg je een briefwisseling tussen een man en een vrouw. Zij zullen bij elkaar hun hart luchten, vragen stellen en verschillen tussen man en vrouw bespreken. Jolien geeft vandaag antwoord op de brief van Ronald.  Beste Ronald, Als vrouw kan ik eerlijk toegeven dat ik overal over nadenk. Elk woord, elke […]


In de rubriek ‘Brieven aan…’ volg je een briefwisseling tussen een man en een vrouw. Zij zullen bij elkaar hun hart luchten, vragen stellen en verschillen tussen man en vrouw bespreken. Jolien geeft vandaag antwoord op de brief van Ronald. 

Beste Ronald,

Als vrouw kan ik eerlijk toegeven dat ik overal over nadenk. Elk woord, elke komma, elke punt overdenk ik. ‘Bedoelt hij hiermee precies wat hij zegt, of zit er toch nog iets anders achter?’ Ik kan nog wel eens het ene zeggen, maar het andere bedoelen. Waarom dat precies is, weet ik niet. Wat ik wel weet is, dat doordat ik alles overdenk, ik ervan uit ga dat alles een dubbele betekenis heeft. Het gaat vanzelf. Er wordt weleens gezegd dat mannen dit niet doen. Wat zij zeggen bedoelen ze ook. Én toch, geloven wij vrouwen dit al jarenlang niet. Tijdschriften staan er vol mee, boeken worden erover geschreven en zelfs documentaires zijn er over gemaakt. Hoe zit de man in elkaar? Dat is ook precies de reden waarom ik elke week trouw een brief aan je schrijf. Ik wil antwoord op die vraag. En weet je beste Ronald, het is me nog steeds één groot vraagteken. Nadat ik een brief heb opgestuurd naar je, verwacht ik een bepaald antwoord. Maar keer op keer wijkt je brief met antwoorden volledig af van mijn verwachtingen. Ik heb er weleens over nagedacht om de verschillen tussen man en vrouw te accepteren en me erbij neer te leggen. Maar ik zou onze wekelijkse brieven te veel missen. Maar om een signaal af te geven lijkt het me goed om eens te kijken naar het feit dat mannen en vrouwen steeds dichterbij elkaar komen. Voor man make upmannen is het bijvoorbeeld steeds gangbaarder op make up te dragen. Nog niet zo lang geleden kwamen de eerste mannencrèmes op de markt en zagen we in videoclips mannen met eyeliner. Zelfs hakken liggen niet meer buiten het bereik van mannen. En onder de hashtag #Makeuptransformation op Instagram laten mannen zien dat zij er met Make up heel anders uit kunnen zien. Nu is het met elke trend zo, bijvoorbeeld de behaarde benen trend, dat we er even aan moeten wennen. Maar als het eenmaal in de samenleving is opgenomen, weten we niet beter en doet iedereen er aan mee. Ik durf eigenlijk niet te vragen of jij ooit make up zal dragen, want ik denk het antwoord al te weten. Maar omdat je me altijd weet te verrassen, doe ik het toch. Zal jij deze trend nog meemaken Ronald?

Liefs Jolien

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 17-08-2014