Beste Ronald

615

Beste Ronald

10-08-2014 - Brieven aan...

In de rubriek ‘Brieven aan…’ volg je een briefwisseling tussen een man en een vrouw. Zij zullen bij elkaar hun hart luchten, vragen stellen en verschillen tussen man en vrouw bespreken. Jolien geeft vandaag antwoord op de brief van Ronald. Beste Ronald, Wat fijn dat je een fijne vakantie hebt ondanks dat je moet werken. En […]


In de rubriek ‘Brieven aan…’ volg je een briefwisseling tussen een man en een vrouw. Zij zullen bij elkaar hun hart luchten, vragen stellen en verschillen tussen man en vrouw bespreken. Jolien geeft vandaag antwoord op de brief van Ronald.

Beste Ronald,

Wat fijn dat je een fijne vakantie hebt ondanks dat je moet werken. En het is goed om te horen dat je blij bent. Ik heb wat minder werk en daardoor wat meer vrije tijd die ik moet vullen. Dit wil ik dan graag doen met iets wat nuttig lijkt en daarom ga ik lezen. Kranten, tijdschriften, boeken. In de stille hoop dat ik er iets slimmer van word. Maar vaak de totaal nutteloze dingen, die je met geen mogelijkheid in een normaal gesprek in kan brengen, onthoud ik. Zo las ik laatst in de Quest een antwoord op de vraag waarom mannen spugen op straat en vrouwen niet. Het antwoord kun je wel raden: mannen vinden het stoer. Spugen kan ook een gebaar zijn, je kunt bijvoorbeeld je minachting laten zien, of je dominantie. (Artikel Quest Psychologie) Vrouwen mogen hele andere kanten van zichzelf laten zien. Wat voor kanten? Daar heb ik een leuk praktijkvoorbeeld bij. Mijn broer gaat verhuizen, in Nieuw Balinge heeft hij, samen met zijn vriendin, zijn eerste koophuis gekocht. Voordat ze kunnen beginnen met verven en inrichten, moet er van alles gesloopt worden. En daar droegen wij een steentje aan bij. Nadat we het hele huis hebben bekeken mocht ik samen met de vrouw des huizes behang gaan trekken. Ook moesten wij er voor Mannen doen het harde werkzorgen dat stipt 3 uur de koffie klaar stond. Moet lukken. De mannen gingen naar boven, naar de badkamer. De muur moest eruit en de tegels er af. Mijn broer deelde de taken uit dus de twee helpende heren kregen een redelijk mannelijk klusje: de tegels van de muren af rammen. Met veel zweet, lawaai en plezier raakte de badkamer muur steeds leger. Mijn broer had het meest mannelijke klusje voor zijn rekening genomen. Met een gigantische boor zal hij het muurtje van de badkamer wel even verwijderen. En terwijl de brokstukken in de rondte vlogen, had mijn broer de grootste glimlach op zijn gezicht die ik ooit heb gezien. Ik riep: Pas op! En zette koffie, met net iets minder plezier. Heel traditioneel natuurlijk, vrouwen de koffie, mannen het harde werk. Zou jij de klusjes ook zo verdelen, of vind je dat vrouwen ook best zwaar werk kunnen doen?

Liefs, Jolien.

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 10-08-2014