Beste Jolien: samenwonen

692

Beste Jolien: samenwonen

03-09-2014 - Brieven aan...

In de rubriek ‘Brieven aan…’ volg je een briefwisseling tussen een man en een vrouw. Zij zullen bij elkaar hun hart luchten, vragen stellen en verschillen tussen man en vrouw bespreken. Vandaag geeft Ronald antwoord op de brief van Jolien.  Beste Jolien, Je hebt het over dingen waar ik als verstokte vrijgezel eigenlijk nog nooit […]


In de rubriek ‘Brieven aan…’ volg je een briefwisseling tussen een man en een vrouw. Zij zullen bij elkaar hun hart luchten, vragen stellen en verschillen tussen man en vrouw bespreken. Vandaag geeft Ronald antwoord op de brief van Jolien. 

Beste Jolien,

Je hebt het over dingen waar ik als verstokte vrijgezel eigenlijk nog nooit over na heb hoeven denken. Ik hoef alleen maar met mijzelf te overleggen of ik de TV nou nog een stukje naar links of naar rechts zal verschuiven. Gelukkig ben ik altijd vrij gemakkelijk, dus ik word het altijd best snel met mijzelf eens. Mocht het wonder geschieden dat ik eens ga samenwonen dan weet ik wel dat zij er absoluut niet alleen van door gaat met haar zieke koopdrift, haar zelfbedacht ingenieus designplan en mijn creditcard. Nee, dan gaan we dus ook echt gezamenlijk dingen uitzoeken. Waarom? Ik moet ook in dat huis wonen. Waarom zou je het samenwonen noemen als één iemand bepaalt hoe dat huis eruit ziet? Dat is naar mijn idee hetzelfde als je vriendin romantisch meenemen naar de film en haar dan The Expendables deel 3 voorschotelen. Zit ze vast op te wachten. Eigenlijk lijkt mij het hele gezamenlijke inrichten van het huis mij nog het minst grote probleem overigens. Ik ga er vanuit dat als je zo’n lange poos bij elkaar bent dat je toch wel van elkaar weet wat je leuk vindt en dat je ook wel ietwat dezelfde smaak hebt. Ha, zou wat zijn zeg: een gothic-achtige heks die gaat samenwonen met een pastoor met smetvrees. Nee, waar ik mij altijd het meest zorgen om maak bij het samenwonen is dat je samen woont. Dat klinkt heel logisch, maar dat is best een hele toewijding zeg. Dat je veel meer dan voorheen op elkaars lip zit. Dat, als je bijvoorbeeld een scheet moet laten, je niet gauw kunt zeggen: “ik ga naar huis want ik heb mijn ouders beloofd om de afwas te doen.” Als je ruzie hebt zit je alsnog in hetzelfde gebouw met elkaar. Nu los ik normaal ruzies altijd op met een stom grapje, waardoor we allebei moeten lachen. Maar als je dag in dag uit bij elkaar woont is dat toch anders denk ik. Maar ach, ook dat is liefde natuurlijk. Ik denk dat liefhebben één van de meest vermoeiende werkwoorden van onze taal is, maar het is wel de beste vorm van vermoeidheid die je kunt hebben.

Liefs, Ronald

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 03-09-2014