Beste Jolien

619

Beste Jolien

20-08-2014 - Brieven aan...

In de rubriek ‘Brieven aan…’ volg je een briefwisseling tussen een man en een vrouw. Zij zullen bij elkaar hun hart luchten, vragen stellen en verschillen tussen man en vrouw bespreken. Ronald geeft vandaag antwoord op de brief van Jolien.  Beste Jolien,Stond ik vanochtend op, loop ik de deur uit, stap ik in de trein en […]


In de rubriek ‘Brieven aan…’ volg je een briefwisseling tussen een man en een vrouw. Zij zullen bij elkaar hun hart luchten, vragen stellen en verschillen tussen man en vrouw bespreken. Ronald geeft vandaag antwoord op de brief van Jolien. 

Beste Jolien,

Stond ik vanochtend op, loop ik de deur uit, stap ik in de trein en kijk op mijn telefoon. In de weerkaatsing van mijn telefoon zag ik mijn gezicht. Oh mijn god, wat voelde ik mij naakt. Meid! Lippen stiftloos, wangetjes veel te wit en mijn wenkbrauwen totáál zonder volume. Futloos, zo zag mijn gezicht eruit. Ik kon wel janken, maar hè verdorie, ook mijn tissues was ik helaas vergeten. Nou ja, toch vol goede moed de trein uitgestapt. Blijft potverdriedubbeltjes mijn hak tussen de stenen haken! ‘Waarom ik?!’ krijs ik met mijn armen in de lucht en mijn hoofd peinzend in de lucht geheven. Zo, nu stop ik. Dit moet je toch niet willen? Wij behoren toch gewoon ieders tot een eigen ras. Misschien dat dat ook wel uit deze brieven moet blijken? Als wij elkaar alleen maar meer gaan begrijpen, dan blijft de verwondering uit. Dan val je in zwart gat en wordt al gauw iedereen om je heen saai. Jij moet toch ook niet willen dat jij ’s ochtends ruzie maakt met je vriend om wie er als eerst in de badkamer mag? Of dat jij hard schreeuwt waarom hij jouw dagcrème voor zijn broze huidje heeft gebruikt? Lang leve de verschillen tussen mannen en vrouwen! Ben ik dan zo’n lompe boer die traditioneel de verschillen ook allemaal zo scherp wil behouden? Nee. Punt. Natuurlijk hoeven niet alle vrouwen te koken terwijl wij mannen op de bank bier drinken. Ook hoeven jullie echt niet thuis op de kinderen te passen, dat vinden wij ook fantastisch. Maar zie ons mannen een beetje als een hechte club vrienden. Die hebben gezamenlijk hun dingen, die alleen zij snappen. Dat hoeven buitenstaanders niet eens te snappen, en dat willen ze ook niet eens. Dat wat zij hebben is van hen, en dat is goud waard. Laat de boel lekker de boel, verwonder je elke dag en geniet van prachtige verschillen. Maar geef ons best op onze flikker wanneer wij het dopje weer eens niet op de tandpasta hebben gedaan, want aan harde tandpasta op het eind van de tube zodat er niets meer uitkomt heeft niemand wat aan.

Liefs, Ronald

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 20-08-2014