Als je WC-rol maar goed zit…

1186

Als je WC-rol maar goed zit…

01-05-2015 - Artikelen

Toiletpapieroriëntatie (hoeveel Scrabblepunten?!) is een splijtzwam voor vele huwelijken, voer voor tal van pseudowetenschappelijke onderzoekjes, en misschien wel de aanleiding voor een volgende kabinetscrisis.


Huh? Jazeker want uit het afstudeerproject van een Amerikaanse student is gebleken dat de meerderheid van de linkse mensen hun wc-rol naar voren laat rollen, terwijl de meerderheid van de rechtse kiezers hun toiletpapier het liefst langs de muur afrolt En hoewel Mark & Diederik zich nog niet over dit onderwerp hebben uitgelaten, zijn er tientallen Amerikaanse celebrities die een rotsvaste overtuiging hebben over dit cruciale detail in de inrichting van hun kleinste kamertje (wat alsnog groter is dan menig studentenflatje).

Uit praktisch alle peilingen blijkt keer op keer dat toch circa 70% van de mensen hun toiletrol het liefst naar voren laat afrollen. ‘Zo hoort dat nou eenmaal!’ aldus dit significante deel van de bevolking. Dit maakt het ten slotte een stuk makkelijker om een velletje (of de halve rol) te grijpen, en langs zo’n ranzige toiletmuur loopt het WC-papier alleen maar een bacteriekolonie van apocalyptische omvang te verzamelen. En juist om die laatste reden zijn vrouwen die achterlangs rollen bijna zeldzamer dan een stortbak in de Sahara, aldus uitvinder Curtis Batts.

Toch prefereert bijna een derde keer op keer een aan de achterkant afrollende WC-rol, waaronder uw lichtelijk neurotische schrijver zelf. Dikke kans dus dat je ooit met zo’n iemand te maken krijgt. Wat bezielt deze stronteigenwijze minderheid?

Heel simpel. Misschien is het maar goed ook dat de meesten zich nooit echt bewust zijn geweest van hun voorkeur, totdat een of andere rare reporter hun confronteerde met deze vraag, nadat zijn wanhopige geliefde hem/haar in alle wanhoop was ontvlucht na een hevig oplopende ruzie over dit nietige onderwerp. De intuïtieve wijze waarop eenieder zijn zestiendubbele zijdezachte rolletje geslachte boom ophangt is een resultaat van wat diegene onbewust het doorslaggevendste argument vindt voor zijn keuze.

Veel mensen met klierende katten of kleine kinderen willen voorkomen dat één voor het grijpen hangende WC-rol het slachtoffer wordt van deze motorisch gebrekkig functionerende wezens. Tja, dat kan ook al snel voor gewenning zorgen bij voormalig voorlangsrollers, en als hun kinderen eenmaal hun tengels thuis houden op het toilet zullen ook zij niet beter weten. Ikzelf vindt een achterlangs rollende toiletrol veel netter en natuurlijker ogen, al die loshangende velletjes blijven gewoon beter buiten het zicht als ze langs de muur hangen.

Volgens sommigen zijn achterhangers dus rechtser dan bovenrollers, anderen beweren weer dat achterhangers armer zouden zijn dan bovenrollers, of dat bovenrollers zakelijk zijn ingesteld en achterhangers artistiekere types zijn. Er is in de VS ooit zelfs een heus referendum voorgesteld om een nationale toiletpapieroriëntatie te bepalen, want men zou wel eens een half uur per jaar kwijt kunnen zijn aan verwarring op andermans toilet. Geschatte economische schade? $300 miljoen,-

Onze soms ietwat autistische maatschappij, altijd op zoek naar problemen waar we afspraken over kunnen maken, zal gewoon moeten accepteren dat er geen goede of foute manier voor het ophangen van een WC-rol bestaat. Niet alles heeft per sé behoefte aan een ‘oplossing’, leven en laten leven toch?! Hoe fascistisch je ook mag zijn ingesteld; toiletpapier is hopelijk nog steeds het laatste waar we ons collectief de paternalistische pleepolitie voor op de hals willen halen…

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 01-05-2015