5 feiten over vrouwen en selfies

1445

5 feiten over vrouwen en selfies

15-06-2015 - Artikelen

De helden van Selfiecity hebben 120.000 selfies van Instagram gehaald, van mensen uit Berlijn, Moskou, New York, São Paolo en Bangkok. Die foto’s hebben ze vervolgens vergeleken op de meest uiteenlopende dingen en het leuke is dat er duidelijke verschillen tussen mannen en vrouwen zichtbaar zijn. Dus hier een aantal feiten over vrouwen en selfies.


1. Vrouwen maken meer selfies dan mannen.

Uit het onderzoek blijkt dat in alle onderzochte steden vrouwen meer selfies maken dan mannen. Vooral in Moskou is het verschil groot, daar is 82% van de selfiemakers vrouw. In de andere steden is dit ongeveer tussen de 55% en 60%.

2. Vrouwen kijken blijer als ze een selfie maken.

Vrouwen kijken gemiddeld gezien blijer op selfies, dan mannen. Vooral in Bangkok en São Paolo kijken de de mensen en dan vooral vrouwen erg blij. In Moskou lopen de minste lachebekjes rond.

3. Vrouwen maken op jongere leeftijd selfies.

De gemiddelde leeftijd van de mensen op de foto’s was 23,7jaar en vooral in Bangkok waren de fotografen het jongst. (21,0jaar) Grappig is dat vrouwen gemiddeld jonger selfies maken en mannen juist in de 30+ sectie oververtegenwoordigd zijn. Gevalletje midlifecrisis?

4. Vrouwen kijken vaker omhoog.

Vrouwen kijken op selfies vaker omhoog dan mannen. Het overgrote gedeelte van de mensen kijkt overigens omhoog, maar mannen durven blijkbaar vaker toch die onderkin te showen.

5. Vrouwen nemen extremere poses aan op een selfie.

Selfiecity keek ook naar hoe schuin mensen hun hoofd hielden op de foto’s. Daaruit blijkt dat vrouwen hun hoofd schuiner houden dan mannen. Vrouwen zijn dus grotere gekkies.

Zelf nog leuke feitjes ontdekken? Surf dan zelf even naar Selfiecity.net!

Deel dit artikel:

Auteur avatar

| 15-06-2015